UAV participă la un proiect pentru formarea lucrătorului de tineret

0
358

Universitatea „Aurel  Vlaicu” din Arad, implementează în perioada 1 Septembrie 2015 – 31 August 2017 proiectul Eramus+ „Valiza, harta și călătoria unui lucrător de tineret”, finanțat cu sprijinul Comisiei Europene.  Partenerii proiectului sunt: Predict CSD Consulting (Romania)-coordonator; Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad (Romania), Asociația Millennium Center (Romania); Schultz Development (Romania); Dacorum (Marea Britanie); Asociația Culturală Integra (Spania); Fundația Centrum Aktywnosci Tworczej (Polonia);   OPEI (Cipru); EURO – NET (Italia).

Caracterul invovativ al proiectului rezidă atât din scopul său prin profesionalizarea la nivel european a carierei pentru ocupația lucrător de tineret, dar și din platforma de învățare dezvoltată care valorizează principiile interacțiunii și gamificării, atât de dragi tinerilor de astăzi. (thevoyage.eu). Responsabilul de proiect din partea UAV, lect. dr. Camelia Nadia Bran afirmă că „prin joc și descoperire, cei înscriși pe platformă pot parcurge toate produsele ghidului. Aș aminti doar  Ghidul online de orientare în carieră, la elaborarea căruia au participat şi colegii mei  conf. univ. dr. Tiberiu Dughi şi lect. univ. dr. Sonia Ignat dar pot participa si cele trei cursuri organizate în cadrul proiectului, din care două online”.

Studenții Universității „Aurel  Vlaicu” din Arad și cadrele didactice  de la Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială  au fost implicați atât în procesul de elaborare și testare a produselor proiectului, cât și în procesul de diseminare. „Nu mai puțin de 500 de studenți ai universității noastre s-au informat cu privire la specificul profesiei de lucrător, alți studenți au fost implicați în realizarea filmelor de prezentare a profesiilor, iar 50 de studenți au testat produsele în faza initială și au oferit feedback la acestea. Aș  aminti, de asemenea, pe studenții de la specializarea Psihologie care au realizat sesiuni interactive de informare cu privire la produsele proiectului pentru 200 de tineri din liceele arădene. În plus, echipa proiectului a publicat două articole în reviste incluse în baze de date internaționale și a susținut două comunicări științifice la conferințe internationale”, a sintetizat implicarea UAV în proiect, rectorul UAV, prof. univ. dr. Ramona Lile.

Evenimentul final „Trusa lucrătorului de tineret-provocarea Europeană”, cu participarea a 50 de tineri din 30 de tări, va avea loc la Timișoara, în perioada 6-9 iulie 2017.

(C.P.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.