unifestUNIFEST are o tradiţie de 12 ani, debutând în anul 2001 cu o ediţie organizată la nivel de capitală, urmând ca mai târziu să devină unicul festival naţional studenţesc din România. Din anul 2002,  acesta se desfăşoară şi în centrul universitar Arad, fiind organizat de Liga Studenţilor din UAV. Evenimentul este conceput ca un mijloc de a-i reuni pe studenţi prin promovarea divertismentului, activităţilor culturale şi sportive.  Deşi studenţii sunt principala categorie vizată de UNIFEST, festivalul prezintă interes şi pentru liceeni sau absolvenţi, aceştia fiind legaţi de viaţa studenţească atât prin vârstă cât şi prin preocupări.
În 2013, Unifest se va desfăşura în perioada 4 -15 noiembrie, sub sloganul „Distracţie gratis, nu degeaba”.  Printre activităţile programate se numără workshop-uri, concerte, karaoke, concursuri, trei campionate, expoziţii, seri de socializare/divertisment ( printre care Balul Bobocilor), activităţi de binefacere.
Accesul la toate manifestările este gratuit, pe baza carnetului de student sau al unei invitaţii. De asemenea, timp de 11 zile, studenţii se vor bucura de gratuitate la diverse instituţii culturale arădene.
În promovarea evenimentului sunt implicaţi direct rectorul UAV, prof. univ. dr. Ramona Lile, preşedintele consiliului academic, prof. univ. dr.  Lizica Mihuţ, preşedintele Ligii Studenţilor din UAV, Cosmin Bahnean, şi preşedintele de onoare al Ligii, Flavius Isac.
„Mă bucur foarte mult că Uni­fest-ul a ajuns la ediţia a XII-a Este o sărbătoare efectiv organizată şi orchestrată de către Liga Studenţilor din UAV. Consider că este una dintre cele mai active ligi ale studenţilor din România”, spune prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele Consiliului Academic al UAV.
„Este unul dintre cele mai încărcate programe a unei universităţi din ţară”, completează prof. dr. Ramona Lile, rectorul universităţii.
(G.S.)

Recomandările redacției