UAV țintește dezvoltarea colaborării cu partenerii chinezi

0
263
????????????????????????????????????

Universitatea „Aurel Vlaicu” se deschide spre lumea chineză: două noi acorduri de colaborare cu două instituţii din Republica Populară Chineză au fost perfectate în timpul vizitei pe care delegaţia română condusă de Asociația Centrul de Dezvoltare Arad – partener Enterprise Europe Network, membru al Consorțiului Ro Boost SME’S, a întreprins-o în luna octombrie în China.
UAV a fost singura universitate din România reprezentată în delegaţie, prin conf. univ. dr. Oana Brânzan. „În provincia Henan, orașul Kaifeng, propunerile de colaborare au fost finalizate cu două protocoale de colaborare ale universității:  cu Academia Militară Shaolin junior și cu Spitalul de Medicină Tra­dițională Chineză din Kaifeng. Partea chineză și-a declarat interesul pentru a dezvolta cât mai multe relații bilaterale în domeniu economic, educațional și de sănătate, astfel că luna decembrie a acestui an și în prima jumătate a anului 2017 este planificată o vizită în Arad a partenerilor chinezi”, a declarat conf. univ. dr. Oana Brânzan.
Prezent la conferinţa de presă, Zhao Yang, participant la misiuneai economică, a confirmat interesul părţii chineze pentru dezvoltarea unor relaţii de colaborare cu mediul academic arădean.
Conducerea UAV salută cele două protocoale de colaborare și speră ca relațiile universității cu instituții din China să se amplifice în viitor. „Suntem onoraţi de parteneriatele cu cele două instituţii. Ne bucurăm că prin intermediul colegei noastre Oana Brânzan au fost încheiate aceste două noi colaborări care, suntem convinşi, vor fi dezvoltate în viitorul apropiat şi vor deschide noi oportunităţi pentru universitatea arădeană de stat şi pentru comunitatea locală”, a declarat prof. univ. dr. Ramona Lile, rector al UAV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.