UAVStudenţii Universităţii Aurel Vlaicu au primit veşti bune de la Ministerul Educaţiei. Pentru anul universitar viitor au fost alocat un fond de burse de 1.236.490 lei, ceea ce reprezintă aproape 300.000 de euro. „Mai trebuie spus că universitatea noastră a primit fonduri ERASMUS alocate de către Comisia Europeană, pentru mobilităţile de studiu, în valoare de 101.393 de euro. În anul universitar 2013/2014 au fost mai mulţi studenţi «incoming» veniţi prin intermediul programului de mobilităţi Erasmus din cadrul Programului de Învăţare pe tot Parcursul Vieţii, pentru a studia un semestru sau întreg anul academic la una dintre facultăţile universităţii noastre. UAV a avut încheiate acorduri bilaterale cu 40 de universităţi partenere Erasmus din 14 ţări europene: Portugalia, Italia, Germania, Franţa, Polonia, Cipru, Ungaria, Spania, Danemarca, Belgia, Slovacia, Bulgaria, Cehia şi Turcia. În anul universitar 2013/2014, au beneficiat de mobilităţi de studiu Erasmus studenţi ai universităţii, pe diferite domenii de studiu, din cadrul tuturor facultăţilor universităţii noastre la universităţi prestigioase din Franţa, Spania, Italia, Portugalia, Polonia, Germania, Cehia şi Bulgaria”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele ConsiliuluI Academic al UAV. Aceasta a ţinut să menţioneze că în anul 2013/2014, de programul Erasmus au beneficiat şi cadrele didactice şi personalul nedidactic al UAV. „Pentru anul universitar 2014/2015, prin intermediul Programului ERASMUS+, universitatea noastră oferă studenţilor tuturor celor nouă facultăţi, granturi Erasmus, la universităţi partenere Erasmus, din 15 ţări: Portugalia, Italia, Germania, Franţa, Polonia, Cipru, Ungaria, Spania, Danemarca, Belgia, Slovacia, Grecia, Cehia, Lituania şi Turcia”, a precizat prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV.

Mai trebuie spus că studenţii universităţii au mai avut posibilitatea să obţină cinci burse de un an şi opt burse de două luni în China. „Cele două absolvente ale Liceului Pedagogic care au obţinut bursele în China pe un an de zile m-au impresionat foarte mult pentru că au ştiut ce îşi doresc să facă înainte de lua examenul de bacaluareat”, a mai spus prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.

De menţionat că în cursul zilei de ieri au venit şi locurile pentru şcoala doctorală. Astfel, universitatea de stat arădeană va avea zece locuri bugetare şi zece locuri cu taxă.

Recomandările redacției