UDMR amenință că nu votează bugetul

0
493

 

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că împărțirea banilor către autoritățile locale nu este corectă și nici acceptabilă, consiliile județene pierzând între 17 și 70 de milioane de lei. Uniunea va depune amendamente la proiectul prezentat de Ministerul Finanțelor.

Kelemen Hunor a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că nu se poate pleca la drum în februarie știind că este un deficit major la nivelul consiliilor județene, iar pentru UDMR proiectul de buget a fost „o surpriză mare”, deoarece consiliile județene pierd între 17 și 70 de milioane de lei.

Se transferă sută la sută cheltuielile pentru protecția copilului și persoanele cu handicap la nivelul autorităților locale, municipii și județe. În județele unde noi am făcut simulări reiese că toate consiliile județene au pe acest proiect de buget un minus de la 17 milioane de lei la 70 de milioane de lei. Până acum, autoritățile locale plăteau 20-30-40% iar restul sumelor veneau de la Ministerul Muncii, lucru care trebuie păstrat. Doar dacă ne uităm la ceea ce se preconizează pentru autoritățile locale acest buget nu poate fi susținut, nu poate să rămână așa. Împărțirea banilor, viziunea, filosofia bugetului legat de autoritățile locale nu este corectă și nu este acceptabilă. În acest moment îmi este greu să spun că vom susține bugetul în această formă, pentru că nu poți să pleci la drum în februarie știind că ai un deficit de câteva zeci și sute de milioane de lei la nivelul consiliilor județene”, a spus Kelemen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.