udmrLa finele săptămânii trecute, la Miercurea-Ciuc, s-a desfăşurat cel de-al XI-lea Congres al UDMR. Acest for a adoptat modificarea Statutului Uniunii, un element de noutate fiind înfiinţarea unei organizaţii de femei. Decizia modificării Statutului a fost votată cu unanimitate de voturi. Prin­- cipalele modifi­cări la Statut vizează înfiinţarea unei organizaţii de femei, implicarea mai accentuată a primarilor în organismele na­ţionale şi înfiinţarea Preşedinţiei Naţionale, cu nouă membri.
Potrivit declaraţiilor preşedintelui UDMR Arad, Levente Bognar, „au fost discutate mai multe documente de lucru ale uniunii. Printre acestea s-au numărat: modificările pe care UDMR le propune pentru Constituţie, despre organizarea regiunilor din România, întărirea comunităţii maghiare în zonele în care această comunitate este sub pragul de zece la sută pentru păstrarea identităţii”.
S-a mai discutat despre reducerea numărului de membri în Prezidiul UDMR, pentru ca deciziile să poată fi luate în mod operativ. Delegaţia UDMR Arad, prezentă la Congres a numărat 18 persoane.

Recomandările redacției