Uniunea Europeană „lucrează la toate nivelurile” pentru a evita o escaladare a tensiunilor comerciale cu Statele Unite, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker luni, adăugând că discuţiile cu preşedintele american, Donald Trump, „nu au fost distractive”, scrie Politico.

Juncker a declarat la o conferinţă de presă găzduită de Suddeutsche Zeitung în Berlin că a petrecut „şase ore cu Trump” discutând despre relaţiile comerciale.

„A fost un eveniment foarte competitiv, destul de dur din când în când , n-a fost distractiv deloc, dar … nu există un nou război comercial între SUA şi Europa. Cu două zile înainte, Trump spunea că va impune taxe pentru importurile de maşini europene, dar mulţumesc lui Dumnezeu că nu a făcut acest lucru. Continuăm negocierile la toate nivelurile”, a declarat Juncker.

„Nu sunt un obsedat al comerţului. Trebuie să ne asigurăm că valorile europene nu sunt în pericol, dar avem nevoie de aceste acorduri comerciale”, a adăugat el.

Juncker a precizat că rămâne „un susţinător al relaţiilor transatlantice”.

„Nu am fi putut face multe lucruri în Europa fără susţinerea activă din partea SUA”, a afirmat Juncker.

Trump şi Juncker au participat la comemorările sfârşitului Primului Război Mondial în Franţa în weekend, inclusiv la un prânz organizat de preşedintele francez, Emmanuel Macron, la Palatul Elysee.

Juncker, care a stat faţă în faţă cu Trump şi lângă preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat: „A fost interesant să îi ascult pe cei doi”.

Juncker a declarat că se va întâlni din nou cu Trump la summit-ul liderilor G20 din Buenos Aires de pe 30 noiembrie şi 1 decembrie.

Recomandările redacției