volan_soferStatisticile spun că în jur de 30.000 de persoane îşi găsesc sfârşitul anual pe drumurile din Uniunea Europeană, din cauza accidentelor provocate de şoferii din trafic. Cel mai comun motiv este viteza excesivă. Aşa că Uniunea Europeană „ameninţă” cu măsuri drastice. S-ar putea ca viteza autoturismelor să fie limitată chiar la 110 km pe oră.

Pentru a putea aplica această măsură drastică, specialiştii din UE iau în calcul o variantă ce ar presupune instalarea unor limitatoare de viteză pe absolut toate autovehiculele care circulă pe drumurile europene.

Limitatoarele de viteză, obligatorii

Aceasta este una dintre propunerile incluse într-un nou set de măsuri menite să reducă cel puţin cu o treime numărul victimelor provocate de accidentele rutiere.

Măsura propune dotarea tuturor maşinilor noi cu camere video, care să înregistreze limita maximă de viteză admisă pe diverse artere, şi cu un sistem special care să acţioneze automat asupra frânelor, reducând viteza la standardele legale, dacă a fost depăşiti şi şoferul… nu şi-a dat seama.

Maximum: 110 km pe oră?!

Este în cărţi şi varianta potrivit căreia limitatoarele de viteză ar urma să permită rularea cu maximum 110 km pe oră. Rămâne de văzut cum va arăta decizia finală, în condiţiile în care multe drumuri europene permit, în momentul de faţă, să se circule cu viteze mult mai mari decât acest „standard” sever.

SURSA: http://www.libertatea.ro

Recomandările redacției