UEFA schimbă gazda turneului final al Champions League de la Istanbul, alegând Lisabona, capitala Portugaliei, în dauna orașelor Frankfurt sau a Moscovei. Informația din Bild urmează să fie confirmată pe 17 iunie.
„Lisabona bate Frankfurtul și se revanșează pentru duelul Benfica – Eintracht, din ediția trecută a Europa League!”, e anunțul tabloidului Bild, ce a aflat că UEFA a făcut alegerea orașului unde se va muta turneul final al Ligii Campionilor.
Capitala lusitană a fost preferată dintr-o listă pe care au intrat Frankfurt și Moscova.
Motivele preferinței forului de la Nyon și ale deciziei ce se va oficializa pe 17 iunie:
1. Portugalia nu mai are echipă în competiția ajunsă la ultimele patru partide retur din „optimi”, în timp ce formațiile din Bundesliga ar fi beneficiat de avantajul de gazdă începând din „sferturi”.
2. Lisabona are infrastructură mai bună (trei stadioane de top) și satisface condițiile fiscale dorite.
3. Și situația sanitară prezintă o evoluție favorabilă, pandemia de coronavirus intrând sub control.
După încheierea campionatelor, Liga va intra în scenă pe 4/5 august. Iar pentru a scurta turneul, programat inițial la Istanbul (a renunțat la organizare în condițiile interzicerii fanilor), se continuă cu „Final 8” și partide în manșă unică în „sferturi” și semifinale.
Meciul pentru cupa cu urechi mari va avea loc pe „Estádio da Luz”, de 65.647 de locuri, care pierduse finala cu „Atatürk Olympic”.
UEFA profită de infrastructura oferită de Da Luz (64.000 locuri) și José Alvalade (40.000), arene de 4 stele separate de 2 km (echipele se pot antrena și în baza lui Belenenses). Și plănuiește să împartă egal „sferturile” și semifinalele, meciul pentru trofeu fiind pe stadionul Benficăi. Turneul ar putea fi condensat în doar 11-12 zile, cu campioana stabilită, eventual, pe 22 în loc de 29 august.
Optimile Ligii Campionilor
Borussia Dortmund – PSG 2-1, 0-2
ATALANTA – Valencia 4-1, 4-3
ATLETICO MADRID – Liverpool 1-0, 3-2 (d.prel.)
Tottenham – LEIPZIG 0-1, 0-3
Real Madrid – Manchester City 1-2
Chelsea – Bayern Munchen 0-3
Lyon – Juventus 1-0
Napoli – Barcelona 1-1
*echipele scrise cu majuscule s-au ca­lificat în sferturi

Recomandările redacției