UEFA Women’s Champions League: „U” Olimpia Cluj – Birkirkara 2 – 1

0
320

Noul sezon din UEFA Women’s Champions League debutează marți, 3 noiembrie, zi în care a evoluat și Universitatea Olimpia Cluj, singura reprezentantă a României în această competiție.

Echipa antrenată de Iulian Szekelya a întâlnit în primul tur preliminar pe Birkirkara (Malta). Partida a avut loc pe Cluj Arena, de la ora 15:00.

Echipa antrenată de Iulian Szekely a fost condusă cu 1-0 la pauză după un gol marcat de Alishia Sultana în minutele de prelungiri ale primei reprize. Olimpia Cluj avea să revină în repriza secundă grație autogolului marcat de Vella și golul înscris de Mihaela Ciolacu, ambele reușite fiind la o distanță de 7 minute.

UEFA Women’s Champions League este competiția supremă la nivelul cluburilor de fotbal feminin din Europa, pentru care ne pregătim an de an! Întâlnim un adversar incomod, care și-a crescut nivelul de joc și chiar dacă pare abordabil după clasamentul UEFA al cluburilor, meciurile acestea pot genera mari surprize, fiind jocuri eliminatorii. Jucătoarele noastre sunt pregătite pentru acest meci și sperăm într-o calificare în turul următor”, a declarat antrenorul formației clujene, înainte de partida cu Birkirkara.

Birkirkara este o cunoștință mai veche a clujencelor. Cele două formații s-au mai întâlnit în edițiile 2012/13 și 2018/19 ale UEFA Women’s Champions League, iar „U” Olimpia Cluj a ieșit de fiecare dată învingătoare.

În 2018, Olimpia Cluj s-a impus cu 6-1 în fața celor de la Birkirkara. Jucătoarele care au marcat atunci au fost Mara Bâtea, Phoenetia Maiya Lureen Browne, Mihaela Ciolacu și Cristina Carp (3 goluri). Partida jucată în 2012 s-a încheiat cu 8-0 pentru clujence.

Am întâlnit de două ori această echipă, cel mai recent în urmă cu doi ani, în campania din 2018. Îmi amintesc că a fost al doilea meci din grupă, am început destul de greu meciul, iar ele au înscris primele. Din fericire, am reușit să egalăm și să intrăm cu avantaj la pauză. Ne-am mobilizat și am făcut o a doua repriză mult mai bună, în care am avut multe reușite ca echipă, în care am înscris și eu un gol. Față de data trecută, suntem o nouă echipă, una foarte tânără, iar acesta sper să fie unul dintre atuurile noastre. Vrem să ajungem cât mai departe în această competiție, iar meciul de mâine este primul obstacol de care trebuie să trecem”, a declarat Mihaela Ciolacu, mijlocașul Olimpiei Cluj și al naționalei feminine a României.

U” Olimpia Cluj va juca în turul doi preliminar al UEFA Women’s Champions League, care va avea loc în perioada 18-19 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.