Uibariu, despre meciul cu UTA: „E și ceva mai special, în Arad am scos capul în fotbal!”

0
187

uibariuUTA încheie sezonul într-un oraș în care fotbalul a reprezentat ceva greu de înțeles pentru cine n-a trăit vremurile. De câțiva ani, FC Hunedoara duce mai departe tradiția Cor­vinului, a cochetat la un moment dat cu promovarea în liga secundă, dar vara trecută a schimbat direcția, optând pentru un team format din tineri din zonă. Cu experimentatul Titi Alexoi pe bancă, hunedorenii au avut parcurs acceptabil în prima jumătate a sezonului: 3-2 la Motru, 0-0 cu Turceni, 2-1 la Ineu, 1-1 cu Mama Mia, 1-0 cu Lugoj, 0-0 cu Craiova. De aici însă, s-au rupt: 0-2 la Pandurii II, 0-2 cu Sebiș, 0-2 la Filiași, 0-2 cu Giarmata! Revirimentul a venit runda trecută, 2-1 la Mehedinți.
Contribuție decisivă la meciul care a rupt un șir de patru înfrângeri consecutive (la scor identic) a avut
Darius Uibariu, familiarizat cu fotbalul arădean după experiențele trăite la AC Universitatea și Șoimii Pâncota. La ACU, Uibariu a fost coleg de echipă cu Petrică Dragoș, iar în Podgorie a împărțit vestiarul cu Bodea, Filaret, Leucuța, Copil și Rus.
Micuțul mijlocaș de bandă a marcat în primul minut al confruntării de la Severin și e nerăbdător să întâlnească UTA: „Meciul este foarte important pentru noi, e ultimul din acest tur, iar pe teren propriu am cam lăsat de dorit. Va fi un meci foarte greu, știm că UTA are o echipă bună și obiectiv promovarea în liga a doua. Eu mă concentrez pe fiecare meci în parte, dar e și ceva mai special, deoarece în județul Arad am scos capul în fotbal”.
Fotbalistul vine dintr-o familie care a vibrat pentru UTA de câteva gene­rații, iar lui i se spune „Domide”! De ce? „Domide mi se spune după tatăl meu, e al doilea prenume al lui, bunicul meu fiind fan UTA de foarte mult timp. De fapt, chiar prefer să mi se spună așa, decât pe numele meu”, zâmbește mijlocașul de 22 de ani.
Pe lângă ACU și Pâncota, Uibariu a mai îmbrăcat tricourile echipelor Aurul Brad (trupa din orașul natal) și CFR Simeria, iar la Hunedoara joacă din 2013. „Obiectivul nostru este formarea unei echipe cât mai pu­ternice și omogene, iar din sezonul viitor încercăm să promo­- văm. Locul Hunedoarei nu este la nivelul acesta. Și sper să promoveze UTA anul acesta, am scăpa de un adversar foarte pu­ternic!”, încheie „Domide” al Hunedoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.