Uite ce faci cu mâncarea rămasă de la masa de Paşte

0
175

Resturile de friptură, legume, pâine sau mezeluri le poţi folosi ca ingrediente la alte preparate culinare. Uite câteva sfaturi ca să nu arunci mâncarea rămasă după Paște!
Sandvişuri din friptură de miel
Dacă nu ai mâncat toată friptura de miel, preparată pentru sărbători, nu o arunca! Scurge-o bine de sos şi foloseşte-o la pre – pararea sandvişurilor. Mai poţi folosi frunze de salată verde şi felii subţiri de brânză sau caşcaval.
Salată din friptură de pui
Friptura rămasă de la masa de sărbători poate fi folosită şi la prepararea unei salate suculente şi pline de vitamine. Carnea de miel, de pui sau de curcan, se scurge de sos, iar apoi se taie în bucăţele. Se adaugă cubuleţe de roşii, feliuţe de ardei, ceapă, măsline şi salată verde. Apoi se pune puţin ulei de măsline, brânză rasă, sare şi piper.
Omletă cu legume
Dacă nu vrei să congelezi legumele rămase, le poţi folosi la prepararea unei omlete. Alege legume cât mai variate şi cât mai colorate precum ardei gras roşu, ceapă, măsline, ardei gras verde, roşii şi taie-le în bu că – ţele mai mari. Pune-le peste oul bătut, iar apoi găteşte omleta aşa cum o faci de obicei.
Paste cu friptură de curcan
Carnea de curcan e gustoasă şi plină de vitamine. Nu arunca friptura rămasă! Toacă mărunt carnea, căleşte-o puţin în ulei de măsline şi adaugă o lingură de suc de roşii şi busuioc. Este un sos foarte gustos şi hrănitor pentru paste.
Din mezeluri faci pizza
Şuncă, jambon, salam… Toate aceste ingrediente rămase pot fi folosite ca topping pentru pizza. Se taie mărunt, se amestecă, se adaugă sare şi puţin piper, condimente şi se presară peste blatul de pizza. Apoi, la cuptor.
Budincă din cozonac
Cozonacul rămas poate fi folosit de blat de tort, dacă vrei să prepari Pentru a fi moale, se însiropează se ornează cu ciocolată caldă. Cozonacul tăie pe jumătate, pe lungime, şi poate nat cu budincă şi câteva fructe proas Crutoane din pâinea rămasă Pâinea se taie în cubuleţe mici, se aşază într-o tavă. Se stropeşte ulei de măsline. Apoi, tava se introduce cuptor pentru 10 minute. Crutoanele gata când prind o culoare aurie. Resturile de mâncare se pot pune şi la congelator

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.