Uite majorarea, nu e majorarea: tichetele de masă nu vor crește în valoare

0
491

Duș rece pentru salariați, după ce, acum mai puțin de două săptămâni primeau ceva vești bune. Tichetele de masă nu vor crește la 20 de lei, așa cum s-a pus inițial în discuție la nivel central. Vorbim despre tichetele de masă de 15,18 lei și nu despre cele de 10 lei, pentru care nici măcar nu s-a pomenit de vreo creștere.

Ministerul Muncii a lansat în luna august a acestui an, în dezbatere publică, un proiect de ordin pentru stabilirea valorii nominale indexate a unui tichet de masă pentru semestrul II al anului 2019, care prevedea că valoarea maximală a tichetelor de masă să rămână neschimbată până în martie 2020. Astfel, deși a existat o propunere pentru majorarea tichetelor, aceasta a căzut, întrucât ordinul mai sus menționat a fost publicat în Monitorul Oficial, chiar pe 23 septembrie.

Așadar, valoarea maximă a unui tichet de masă de 15,18 lei va rămâne neschimbată până în martie 2020. Ultima majorare a valorii maximale a tichetelor de masă a fost făcută la începutul anului 2018, când a fost majorată de la 15,09 lei la 15,18 lei.

La nivelul județului nostru sunt peste 139.000 de angajați, un număr mare de angajări fiind făcute în ultimii doi ani. Mii de salariați ar fi putut beneficia de tichete de masă majorate, dacă propunerea ar fi fost oficializată la nivel central.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.