ULALA continuă lupta cu Primăria: un nou proiect pentru reducerea preţului gigacaloriei va ajunge în CLM

0
180

OLYMPUS DIGITAL CAMERAUniunea Locală a Asociaţiilor Locative Arad (ULALA) nu renunţă în lupta pe care o duce cu autorităţile locale, alături de consilierii din Opoziţie, pentru reducerea preţului gigacaloriei plătit de arădeni. Deşi la sfârşitul anului trecut, un proiect de hotărâre depus în acest sens de consilierul PC Lia Ardelean a fost respins de maşina de vot a primarului Gheorghe Falcă, Vasile Arion, prim-vicepreşedintele ULALA, susţine că luna aceasta va fi întocmit un alt proiect. Dacă motivul invocat de primar atunci când a cerut respingerea proiectului a fost lipsa fondurilor necesare, Arion susţine că acum, bugetul pe 2014 trebuie să fie construit plecând toacmai de la suma necesară pentru subvenţionarea energiei termice. „Săptămâna aceasta vom lua legătura cu consilierii USL, pentru că începe construcţia bugetului. Dacă în 2013 nu au fost fonduri cuprinse în buget pentru această subvenţie, în 2014 acest lucru va fi posibil, pentru că bugetul poate fi conceput plecând de la aceste nevoi”, ne-a declarat Arion.
Încă două ierni de coşmar
Acesta a ţinut să precizeze că primarul a exagerat atunci când a informat consilierii că ar fi nevoie de  170 de mili­arde de lei vechi, pentru acordarea subvenţiei. „Acum pregătim un nou pro­iect. Din câte ştim, CET-ul nu va fi retehnologizat anul acesta, astfel încât va mai trece încă un an până când preţul gigacaloriei va ajun­ge la 160 de lei, cât ar trebui să fie conform promisiunilor făcute de autorităţi. Astfel, pe lângă iarna aceasta, ne mai aşteaptă o iarnă în timpul căreia va trebui să plătim nişte preţuri imense. Deocamdată nu au ajuns încă facturile pe decembrie, dar în luna noiembrie, în cazul unui apartament de două camere, s-a plătit şi 800 de lei”, a mai spus Arion. Prim-vicepreşedintele ULALA  susţine că arădenii care locuiesc la bloc şi au de plătit, în timpul iernii, nişte facturi uriaşe, nu pot fi abandonaţi, aşa cum a procedat Primăria cu ei.
Propunerea consilierului PC Lia Ardelean, cu privire la scăderea preţului gigacaloriei a fost respinsă, cu două zile îna­inte de Crăciun, de majoritatea constituită în CLM în jurul primarului Gheorghe Falcă.  Cu toate că în sprijinul argumen­telor aduse de iniţiatorul proiectului au venit şi reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, maşina de vot a primarului a fost necruţătoare. Nu a contat nici numărul foarte mare de restanţieri, care creşte de la o zi la alta din cauză că oamenii nu-şi mai pot permite să plătească preţurile impuse de Primărie, nu a contat nici că aproximativ 60% din populaţia Aradului locuieşte la bloc, nu a contat nici că s-au anunţat majorări de preţ la curent şi gaze, iar autorităţile locale ar fi putut veni în sprijinul oamenilor de rând votând o majorare a subvenţiei, a contat în schimb ordinul venit dinspre cabinetul primarului, unde s-a decis că proiectul nu trebuie să treacă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.