Ultima fiță: nu ne scot banii afară din casă dar arădenii stau la coadă și plătesc prețuri exorbitante pentru vopsitul câinilor ( + galerie foto)

0
812

Căldură mare, unde ne tundem câinii?

Vara a început, cu zile caniculare și tot mai greu de suportat. Am face orice să ne răcorim și să scăpăm de căldura sufocantă. Nu doar nouă ne este cald, ci și animalelor de companie. Câinii suferă foarte mult în aceste zile ,,de foc”. O soluție potrivită, pentru a le face viața mai ușoară, este să-i tunzi. Dar unde? Cu toate că Aradul este plin de saloane pentru căței, acestea au programul foarte încărcat în aceste zile călduroase de vară. Nu găsești nicăieri, un salon unde frizerul dispus să-ți facă programare zilele acestea. Programările sunt făcute pentru două- trei săptămâni, chiar și o lună înainte.

Proprietarii animalelor de companie, pe lângă faptul că își doresc ca prietenii lor necuvântători să fie în pas cu moda, își doresc și să se simtă confortabil. Stăpânii îi duc la tuns și mai nou îi și vopsesc, după ultimele tendințe. Saloanele dedicate în special câinilor, dar și pisicilor sunt afaceri de succes în acest moment. În Arad pentru răsfățul animalelor, se stă de cele mai multe ori  la coadă.

Cu toate că suntem un popor care trăiește la un nivel mediu chiar sub mediu uneori, arădenii își permit să plătească sume destul de mari, pentru tunsul și vopsitul animăluțelor. Dacă tunsul reprezintă o necesitate, vopsitul este de-a dreptul o fiță. Cum să-ți colorezi câinele în toate culorile curcubeului? Pe lângă faptul că orice vopsea pui pe blănița animalului i-ar putea face rău are și aspect de prost gust. Dar nu ne putem pune cu gustul concetățenilor noștrii. Se pare că unii arădeni preferă să plătească prețuri exorbitante pentru vopsitul bietelor patrupede, cu care ies seara la plimbare pe ,,corso”.  

Cât plătesc arădenii pentru a-și alinta cei mai buni prieteni la salon.

Oferta saloanelor pentru animale este foarte variată și include uneori divese „pachete”. La anumite servicii ,,clienții” primesc uneori mici cadouri. Vă prezentăm câteva tarife percepute la saloanele din oraș. Prețurile diferă în funcție de talia câinelui și de experiența stilistului. Unele saloane fac și discriminări, pe banul clientului. Am întâlnit în Arad frizeri de animale care au refuzat să primească un cățel dacă era prea blănos sau cu părul încâlcit. Ba mai mult, am întâlnit cazuri în care unii stăpâni cu câini de curte, au fost refuzați la salon, deoarece erau prea neîngrijiți. Într-o lume în care un tuns uman costă undeva la 25 de lei, la frizeriile de animale costă de la 70 la 100 de lei. E adevărat că prețul include și tăiatul unghiilor.

Iată câteva prețuri, ca să ne facem o imagine cam pe ce sunt în stare să dea arădenii banii,  și uneori, pe acești bani, să mai suporte și fițele frizerului și comentariile lui răutăcioase. Tuns simplu câine – 70- 100 lei, vopsit urechi – 50 – 60 lei, vopsit coadă – 40 lei, vopsit lăbuțe – 80 – 100 lei, vopsit moț – 30 lei, tăiat gheare – 10 – 20 lei, gheare false – 20 unghii de silicon – 40 – 50 lei, curățat urechi – 15 – 20 lei

Cu toate că prețurile nu sunt deloc mici, nu mai găsești un loc disponibil în oraș, de azi pe mâine. Tot mai mulți arădeni au animale de companie și apelează la aceste servicii. Cererea mare pe piață, a făcut ca numai în ultima perioadă să se deschidă multe astfel de saloane, iar unii frizeri să facă acest lucru și pe cont propriu, la domiciliul clientului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.