Ultimatum pentru dezvoltatorii de la Vladimirescu

0
886

După ultimatumul dat acum câteva săptămâni de autorități, reprezentanților dezvoltatorilor Via Carmina și Europa, de reglementare a acceselor, în prezent se pare că problema e rezolvatădoar de jumătate. Dacă reprezentanții Via Carmina s-au conformat în ultimul ceas , cei de la Europa nu au reușit încă să clarifice lucrurile de așa natură încât, accesul spre cartier să poată fi pus la punct corespunzător.

Prefectura a făcut un anunț vizavi de modul în care a decurs noua întâlnire pe tema identificării soluțiilor optime de reglementare a accesului auto spre cartierele rezidențiale Via Carmina și Europa din comuna Vladimirescu. Întâlnirea fusese stabilită în baza termenului dat în cadrul ședinței din 12 septembrie.

La întâlnirea avută ieri au fost prezenți Florentina Horgea, reprezentanți ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, ai Primăriei comunei Vladimirescu, respectiv ai celor doi dezvoltatori imobiliari.

Reprezentanții cartierelor Via Carmina și Europa aveau responsabilitatea de a expune acum, soluții tehnice legale, unanim acceptate, pentru soluționarea cât mai urgentă a accesului auto din/în DN7 spre/dinspre cele două zone.

Astfel, reprezentanții cartierului Via Carmina și-au prezentat posibila soluție, „intersecție în T cu benzi de accelerare/decelerare”, pentru care au obținut deja certificat de urbanism de la Primăria Vladimirescu, documentația urmând să fie prezentată spre avizare la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Dacă se va obține acest aviz, dezvoltatorul va trece la proiectul tehnic și va obține toate avizele necesare eliberării autorizației de construcție până cel târziu la data de 31 martie 2019. După această data vor începe lucrările efective pentru drum, cu termen de execuție de maxim trei luni. Problema este însă că nu trebuia să se aștepte atâta timp, dezvoltatorul având cel puțin obligația morală față de clienții săi să asigure o ieșire lipsită de pericole din cartier, încă de la darea în folosință a primelor clădiri. Așa, timpul trece… și nu în favoarea locuitorilor.

Pentru Europa se poartă încă discuții

Cât privește accesul spre/dinspre cartierul Europa, având în vedere că este utilizat un drum de exploatare, respectiv o stradă a comunei Vladimirescu, strada Roma, Primăria împreună cu dezvoltatorul vor avea în continuare discuții cu Secția de Drumuri Naționale Arad pentru găsirea unei soluții tehnice acceptabile – asta spun reprezentanții Prefecturii. Cu alte cuvinte, în acest caz, nici acum nu s-a putut găsi o soluție încă, deși problema este stringentă.

Prefectul județului, Florentina Horgea a declarat: „Până la finalizarea lucrărilor, în zonă vor rămâne în vigoare restricțiile de circulație stabilite de Inspectoratul Județean de Poliție Arad și Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara și îi rog pe conducătorii auto să le respecte, astfel încât să fie evitate orice accidente”.

Problema drumurilor de accese la cartiere a stârnit o adevărată tevatură. În zona au avut loc accidente soldate inclusiv cu pierderi de vieți omenești, drept pentru care, intervenția aici este o urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.