Ultimatum pentru Dragnea, din partea PSD!

0
355

Miercuri trebuia să fie dezbătută și votată la Senat moțiunea împotriva ministrului Tudorel Toader. Nu a mai fost, din lipsă de cvorum, mai ales senatorii PSD chiulind masiv. Tudorel Toader a venit senin și vesel, ba chiar a acceptat să facă poze cu liberalii care au inițiat moțiunea împotriva lui. Mai lipsea ca liberalii să scrie deasupra pozei „Ecce homo”, adică „Iată omul!”, să umple facebook cu declarații de iubire față de omul împotriva căruia au făcut moțiune de cenzură. Chiar nu avea nicio logică să vrei să-l dai jos pe ăla care spune, ca și tine, că ordonanțele pe justiție nu se justifică. Sunt convins că dacă ar fi existat cvorum moțiunea ar fi picat cu brio, chiar inițiatorii acesteia votând împotrivă. Ce alt­ceva ar fi putut să facă, după ce Tudorel Toader a declarat că nu stă în picioare sesizarea lui Iordache pe completurile de 3 de la ÎCCJ, care ar fi de natură să-l scape pe Dragnea de pușcărie? Adică, tu, PNL, vrei să-l mazilești pe cel care nu vrea ca Dragnea să siluiască legile doar ca el să scape basma curată?
Liviu Dragnea a pornit un război pe față cu Tudorel Toader. „A fost asumat de PSD, nu ştiu cât o să mai fie asumat de PSD. Se pare că PSD nu şi-l mai asumă. Îl consideraţi prea importat, eu nu-l mai consider aşa de important”, a declarat Dragnea. Faptul că senatorii PSD au boicotat moțiunea împotriva lui Tudorel Toader arată clar că nu Tudorel Toader, ci Dragnea nu mai este asumat de către PSD! În loc să răspundă poruncii de a fi prezenți in corpore, pentru a vota împotriva lui Tudorel Toader, senatorii PSD au preferat să chiulească, pentru ca să nu existe cvorum. După umila mea părere, este un semn clar de abandonare a lui Dragnea de către majoritatea PSD, aceea formată din oameni care nu au nicio tangență cu fapte care ar urma să fie discriminate în urma unor modificări legislative care l-ar scăpa pe Dragnea de pușcărie. Se pare că aceștia sunt mai mulți decât cei care ar scăpa odată cu Dragnea și nu mai acceptă ca PSD să fie demonizat ca partid care violează justiția pentru a-l scăpa pe lider.
Pe de altă parte, faptul că în aceeași zi au fost amânate atât moțiunea împotriva lui Tudorel Toader cât și anunțarea deciziei CCR privind completurile de trei judecători, ar putea să însemne că este vorba despre un ultimatum al sistemului pentru Dragnea: ori te retragi și îți vezi de bătrâneți liniștite, cu averea și pupila tânără, ori îți facem felul! Dragnea a crezut că poate să lupte cu sistemul, din care a făcut parte, bazându-se pe partid. Partidul tocmai i-a demonstrat că nu mai este alături de el! Dacă până și Veorica dă semne de nesupunere, Dragnea trebuie să înțeleagă că a pierdut lupta cu sistemul și trebuie să accepte târgul, să se retragă. Probabil, sistemul îi va permite să-și facă o ieșire spectaculoasă, să facă pe victima, dar cu măsură, nu chiar la limita martirizării.
Adiacent, un senator cu care am discutat amical îmi spunea că PNL-ului nu i-ar conveni ca, tocmai acum, în preajma alegerilor europarlamentare și în perspectiva alegerilor prezidențiale, în locul lui Dragnea să vină la con­- ducerea PSD o persoană credibilă, imposibil de atacat. O vorbă cu tâlc, demnă de analizat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.