ica2

Impresionanta investiție de la Olari a demonstrat că… se poate

Șirul investițiilor de succes realizate (și) cu fonduri europene – prin proiecte de mai mică ori mai mare anvergură – vizitate de oficiali ai Agenției de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) în perioada 8 – 11 aprilie 2014 s-a încheiat vineri. Seria de vizite la cele zece proiecte exemplificative a demarat marți cu vizita la SC Flora Arno SRL din Șagu, a continuat la obiective din Arad, Curtici, Zimand Cuz, Socodor, Șiclău și s-a încheiat la Olari și Pâncota.

Linia de fabricare a peleţilor de către SC Unium Pelet în localitatea Olari a fost o achiziție căreia nimeni nu i-a dat șanse mari de reușită și totuși fabrica are succes. „Când am început demersurile noi am fost convinși că vom reuși – ceea ce s-a și întâmplat – dar n-am intuit de fel ce eforturi deosebite ne vor aștepta. La vremea aceea, la noi, ideea de a face combustibil eficient din… paie și de a obține și profit era greu de acceptat. Și totuși am reușit; însă cea mai mare parte a desfacerii o avem, încă, tot peste hotare“ ne spunea concentrat și emoționat tânărul investitor din Olari.

Ultimul obiectiv a lăsat tuturor o impresie aparte. Denumit „Înfiinţare spaţii de depozitare struguri și construire fabrică de procesare struguri și producere vin în vederea creşterii valorii adăugate a produselor în cadrul SC VIGNADORO SRL“, proiectul de la Pâncota are o anvergură deosebită și pe lângă finanțarea europeană a beneficiat de o finanțare inițială mare a investitorului. Renato Coradini, responsabil din partea firmei ne-a precizat foarte pe scurt câteva direcții de dezvoltare, subliniind că „investiția va duce la renașterea Podgoriei Miniș-Măderat; până acum  a dat de lucru la circa 600 de localnici – în medie 80 de zile pe an și e departe de a fi încheiată“. 

 

Recomandările redacției