FCC Baschet UAV Arad luptă și în acest sezon pentru calificarea în Final Four-ul Cupei României, unde în 2020 juca finala competiției. În această seară, de la ora 18, episod Arad – Satu Mare din sferturile de finală. Din păcate, din cauza unei defecțiuni la acoperișul Sălii Sporturilor „Victoria“ meciul nu se va mai putea desfășura la Arad, așa cum era programat inițial ci se va juca în locația cea mai apropiată, anume în sala „Constantin Jude“ din Timișoara.

La mai bine de o lună de la ultima confruntare directă, cea din campionat, sorții au decis ca cele două rivale să se reîntâlnească în competiția KO. Jucătoarele antrenate de Jose Araujo trebuie să repete prestația din acel duel dacă vor să obțină din nou biletele pentru penultimul act al cupei. Atunci, echipa noastră a făcut un meci mare, deși pornea cu șansa a doua. Doar că Akathiou & co. au pregătit în cel mai mic detaliu meciul din punct de vedere tactic și s-au impus la 11 puncte diferență (75-64).

Aradul a ajuns în această fază după un duel facil în primul tur, cu KSE Târcu Secuiesc, adjudecat cu 76-54 și 78-70 în luna septembrie. „Galben-albastrele“ sunt pentru a șasea oară în ultimii șapte ani în faza celor mai bune opt formații din Cupa României. De partea cealaltă, sătmărencele s-au calificat direct în această rundă.

Arădenii care se vor deplasa pe Bega pentru a vedea această partidă, trebuie să prezinte dovada vaccinării anti-COVID, a trecerii prin boală în ultimele 6 luni, sau al unui test negativ rapid sau RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore. E și ultima întâlnire din 2021 pentru elevele pregătite de Jose Araujo cu susținătorii lor.

Programul complet al semifinalelor este următorul:

TUR:

  • Marți, 28.12  Olimpia Brașov – Sepsi Sfântu Gheorghe
  • Miercuri, 29.12  CSM Târgoviște – Phoenix Simona Halep Constanța
  • Miercuri, 29.12  CSM Alexandria – Sirius Târgu Mureș
  • Miercuri, 29.12  FCC Baschet UAV Arad – CSM Satu Mare

RETUR:

  • Joi, 30.12  Sepsi Sfântu Gheorghe – Olimpia Brașov
  • Miercuri, 05.01  Phoenix Simona Halep Constanța – CSM Târgoviște
  • Miercuri, 05.01  CSM Satu Mare – FCC Baschet UAV Arad
  • Joi, 06.01  BC Sirius Târgu Mureș – CSM Alexandria

Final Four-ul Cupei României va avea loc în perioada 26-27 februarie. Toate meciurile sunt transmise pe canalul de YouTube FRB TV

(foto: baschetarad.ro)

Recomandările redacției