Ultimul moștenitor al tronului Imperiului Otoman a murit la 90 de ani

0
141

Dündar Abdülkerim Osmanoğlu, ultimul moștenitor al tronului fostului Imperiu Otoman, a murit luni, la vârsta de 90 de ani, a anunțat familia lui, citată de Daily Sabah.
„Tată al familiei și al dinastiei otomane, unchiul nostru, Prințul Dündar Abdülkerim Osmanoğlu, a murit în Damasc, Siria“, a scris pe Twitter Orhan Osman, un membru al familiei.
Osmanoğlu s-a născut în Damasc, după ce părinții lui au fost alungați din Turcia odată cu abolirea califatului, în 1924. Soția lui, Yüsra Osmanoğlu, a murit în 2017.
Descendenții dinastiei otomane care trăiesc în Turcia au vrut de multă vreme să îl aducă înapoi pe Dündar Abdülkerim Osmanoğlu, după ce Siria a tăiat legătura cu această țară din cauza războiului aflat în desfășurare, scrie digi24.
Osmanoğlu a fost nepotul prințului Mehmet Selim Efendi, fiul lui Abdülhamid al II-lea, sultanul otoman legendar căruia i se atribuie prelungirea existenței imperiului otoman mult după anii săi de glorie de la finalul secolului 19. Fiind cel mai vârstnic, Osmanoğlu a devenit liderul familiei de descendenți, după moartea lui Osman Bayezid Osmanoğlu, nepotul Sultanului Abdülmecid I, în 2017.
Descendenții dinastiei otomane sunt răspândiți prin toată lumea, după ce prăbușirea imperiului, în 1924, a coincis cu trimiterea lor în exil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.