Spre deosebire de marea parte a campioanelor județene, Crișul Chișineu-Criș va intra în febra barajului de promovare în Liga a III-a de abia în acest weekend. În primă manșă, „alb-albaștrii” o înfruntă pe teren propriu pe Petrolul Bustuchin, din județul Gorj, sâmbătă făcând un ultim reglaj cu echipa de juniori utistă pregătită de Sandu Gaica.
Pe terenul „ICRTI”, atâta timp cât puștii „roș-albi” au fost pe teren cu o formulă apropiată de cea titulară, Crișul conducea doar cu 3-2. Apoi, din minutul 55, odată cu schimbările făcute de Gaica, scorul a luat proporții până la 8-2. Modan a reușit „tripla”, Alin Mihai și Cigan „dubla”, iar Clej a înscris și el după intrarea pe teren. Tăședan a des­chis scorul pentru utiști, care au mai înscris și prin Miculescu.
Din câte se pare, Crișul pregătește o formulă destul de ofensivă cu gorjenii, atâta timp cât a evoluat cu trei atacanți de meserie, unul dintre ei, Cigan, fiind – însă – trimis pe stânga. „Doream să ne păstrăm ritmul în fața unui adversar bine pregătit, preocupat de joc, pe un teren foarte bun. Scorul nu a contat, mai important a fost faptul că am identificat anumite aspecte unde mai avem de lucrat până sâmbăta viitoare. Vrem să ajungem în cea mai bună formă la ora meciului cu Bustuchinul și, bineînțeles, să avem toți jucătorii sută la sută apți. Alin Pavel a avut ceva probleme, dar azi a rezistat bine o repriză”, ne-a mărturisit Adrian Abrudean, care-și va băga elevii într-un cantonament pe plan local cu două zile înainte disputei tur cu Bustuchinul.
De cealaltă parte, finalul solicitant de sezon, cu semifinale naționale, plus finală mică, dar și ultimul act al Cupei României și-a pus amprenta pe efectivul UTA-ei Under 17. Merian, Cocriș, Nistor și Mohaci au acuzat probleme medicale și au luat mai repede vacanță. „Crișul ne-a cerut ajutorul pentru acest test și am încercat să le fim utili. Nu am făcut un meci rău cu titularii pe teren, apoi lucrurile au scăpat de sub control. Copiii au intrat într-o bine meritată vacanță până pe 9 iulie, încheiem un sezon sezon bun, cu un loc 3 pe plan național și o finală de Cupă, dar mai ales destulă experiență acumulată împotriva unor adversari tari”, a punctat și Sandu Gaica, antrenorul puștilor „roș-albi”, alături de Adi Ungur.
Formații:
Crișul: Mucha – Ciornei (Tomuț), Al. Pavel (Teședan), Fl. Lazăr, Maghici (Fl. Drăgan) – Piț, Ember (Clej), Gâlcă, Cigan – Al. Mihai (Covaci), Modan.
UTA Under 17: Zamfir – Haloș, Salka, Vidican, Pașcu – Isac, Hrezdac – Dumitru, Miculescu, Gavrilă – Tăședan. Au mai jucat: Costache – Țăndău, Hațegan, Duma, Dobre.

Recomandările redacției