Ultimul termen al cererilor unice de platã este 10 iulie

0
229

APIA adevarinta

Mai sunt patru zile în care se mai pot depune cererile unice de platã, dupã cum se precizeazã  într-un comunicat remis de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Astfel, fermierii și toți cei interesați sunt atenționați că termenul limită pentru depunerea cererilor unice de platã este data de 10 iulie 2015, inclusiv. După data de 10 iulie a.c., cererea unică de plată nu mai este admisă la calcul“.

În continuare sã precizeazã cã „în condițiile prevederilor art. 13 alin. (1) din Regulamentul delegat (UE) nr. 640/2014, cererile unice de platã au putut fi depuse și dupã data de 15 iunie, în termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1 % pentru fiecare zi lucrãtoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul dacã cererea unicã de platã ar fi fost depusã pânã la data de 15 iunie, în acest an“.

Ar mai fi de precizat că „până la acest moment au fost depuse, în cadrul Campaniei de primire a cererilor unice de platã, un număr de 929.255 cereri de plată, pentru o suprafaţă de 9,35 milioane hectare, la care se adaugă cererile și suprafețele digitizate dar neînchise, respectiv 26.882 cereri pentru o suprafață de 177.791,91 hectare. De asemenea, fiind cerere unică ce cuprinde atât sectorul vegetal cât și cel zootehnic, la numărul de cereri menționat anterior se mai adaugă și un număr de 55.225 cereri ce nu cuprind plăți pe suprafață ci numai animale. Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR)“ au adăugat oficialii APIA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.