Ultimul veteran de război din Vârfurile, Constantin Petrișor, a decedat la 98 de ani (VIDEO)

0
2970

Petrișor Constantin, ultimul veteran de război din comuna Vârfurile, satul Vidra, a murit ieri, 12 octombrie, la vârsta de 98 de ani. Într-o lună ar fi împlinit 99 de ani, veteranul s-a născut la data de 11 noiembrie 1922. 

Anunțul a fost făcut de Colonel (r) Sandu Crișan, președintele ANVR Arad.  

„Ne părăsesc eroii. A plecat dintre noi la oastea din ceruri la 12 octombrie 2021, erou veteran de război PETRIȘOR CONSTANTIN din comuna VARFURI sat VIDRA la vârsta de 98 de ani. Ar fi împlinit 99 de ani pe data de 11 noiembrie 

Condoleanțe familiei îndoliate. A luptat pentru ROMÂNIA și pământul ei. Din păcate, veteranii de război din cele două războaie mondiale nu au fost stimati și respectați, asa cum meritau Veteranii de război din Arad și Județul Arad, rămași în viață în număr de 18 în aceste clipe grele, sunt alături de familia îndoliată și de comunitatea oamenilor din satul Vidra, jud. Arad unde a locuit și a trăit întreaga sa viață. În cursul anilor 2020 casa distinsului erou a fost deschisă pentru militarii care l-au vizitat și în aceste grele perioade în care trăim, vizita cadrelor din batalionul CIMIC București, a Batalionul 191 Infanterie Arad și Centrului Militar Județean Arad. Rămas bun și RESPECT pentru acest erou al neamului romanesc. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!”a transmis președintele ANVR Arad. 

Acesta trăia singur și nu a avut copii.

Vineri va avea loc un careu, la școala din Vârfurile, dedicat amintirii lui Petrișor Constantin.

Constantin Petrișor a făcut armata la Artilerie Antiaeriană, având grad de fruntaș, fiind ajutor de comandant de tun și ochitor. În cazul în care s-ar fi întâmplat ceva cu comandantul, Petrișor ar fi fost înlocuitorul comandantului în ordine ierarhică.

De asemenea, veteranul a făcut patru clase primare în Vârfurile. În aprilie 1943 a fost încorporat în regimentul 18 Artilerie Constanța și a fost lăsat la vatră în 1945, când a ieșit din cazarmă cu cufărul.

A ajuns până în munții Tatra, Cehoslovacia și prin Alpii Austrieci.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.