Arena Francisc Neuman a fost un spațiu al dezolării luni seara. Nu neapărat din cauza rezultatului cât mai ales din cauza lipsei spectatorilor. Tribunele goale au făcut ca atmosfera să fie rece, sumbră și total opusă ideii de competiție sportivă. Din păcate, decizia autorităților de a închide stadioanele inclusiv pentru cei vaccinați, una obtuză și absurdă, n-a avut cale de contestare iar clubul a trebuit să se supună.

Dacă în sezonul trecut, numărul celor primiți în stadion, chiar și atunci când se juca fără spectatori, era unul peste prevederile regulamentare, de data aceasta, de teama amenzilor și mai ales din respect pentru imensa majoritate a suporterilor, conducerea UTA-ei n-a făcut rabat de la vigilență astfel că pe stadion au intrat strict persoanele ale căror activitate avea legătură directă cu meciul.

Astfel, majoritatea suporterilor UTA-ei au fost nevoiți să vadă meciul la televizor, acasă ori în diferite localuri care unde, culmea, nu au avut parte de nicio restricție. O parte însă dintre fani, vorbim despre cei mai vocali și mai activi, au decis că nu pot sta deoparte de echipă și au făcut ceea ce fac de fiecare dată: și-au încurajat favoriții în maniera proprie, de data asta nu din peluză ci din spatele ei.

Câteva zeci de fani s-au adunat astfel pe strada Frații Neuman, unde au cântat non stop pe tot parcursul meciului. În noapte au răsunat toate cântecele atât de cunoscute deja tuturor celor care vin la meciuri. Ele s-au auzit bine și în stadion și, chiar dacă atmosfera nu s-a putut compara cu cea de la meciurile în care tribunele au fost deschise, jucătorii au simțit că nu sunt singuri. La un moment dat, în repriza secundă, fanii au aprins chiar și torțe și s-au auzit explodând și câteva petarde. De data aceasta, spectacolul pirotehnic petrecându-se în afara stadionului, clubul nu mai riscă nicio amendă. De remarcat și faptul că la fața locului au fost prezente și echipaje ale jandarmeriei care însă n-au intervenit. Deși în această perioadă adunările publice neautorizate sunt mult mai scrupulos vizate, jandarmii arădeni au preferat să nu facă exces de zel și i-au lăsat pe suporteri să-și încurajeze echipa.

Din păcate a fost și un amănunt care a umbrit exemplul de devotament oferit de suporteri. Și nu, nu ne referim la scorul final. Înfrângerea face parte din sport și e normal ca, deși dureroasă, să fie acceptată și de jucători și de fani. Pe aceștia din urmă i-a durut faptul că singurul jucător al UTA-ei care la sfârșitul meciului a venit la gard să-i salute și să le vorbească, a fost portarul și căpitanul echipei, Florin Iacob. Ceilalți au plecat imediat la vestiare.

Cerebrali și calzi cum îi știm, cei din galerie n-au făcut un capăt de țară din acest moment, deși nu le-a căzut bine. Iar jucătorii au fost taxați, pe bună dreptate, în diferite comentarii apărute în mediul online a doua zi. Este bine că la Arad, spre deosebire de alte locuri din țară, ultrașii aleg să se remarce în fața echipei prin devotamentul și pasiunea lor și nu inspirându-le teamă. Ar fi de dorit, tocmai de aceea, ca și dinspre vestiar să se răspundă cu mai mult respect pentru această atitudine iar în viitor astfel de „scăpări“ (pe care alte galerii nu le tolerează sub nicio formă) să nu se mai repete.

 

Recomandările redacției