Nu mi-a venit să-mi cred ochilor citind scrisoarea adresată de către, cică, 600 de membri ai PNL Bucureşti lui Rareş Bogdan. Citiţi şi vă cruciţi: „Vă încredințăm, Domnule Rareș Bogdan, speranțele și idealurile noastre, de a continua împreună. Punem alături de dumneavoastră vechimea, experienția și priceperea de care am dat dovadă în ultimii 30 de ani de democrație românească. Știm că misiunea pe care vă cerem să ne-o asumăm împreună nu este una ușoară. Dar suntem siguri – iar asta ne însuflețește pe toți – că avem același obiectiv: acela de a oferi Bucureștiului și României o guvernare corectă și responsabilă. Iar acest obiectiv ne dă curaj și încredere… Știm că avem în dumneavoastră un garant al integrității, de aceea dorim să fiți liderul organizației PNL București!” Sincer, aşa ceva nu am mai văzut nici măcar la PSD!
Citind, însă, mai atent, se vede cu ochiul liber că este un atac direct la Ludovic Orban: Avem nevoie de lideri, nu de șefi vremelnici, impuși pe criterii discutabile, oameni care să sacrifice într-o clipă anii noștri de muncă. Avem nevoie de conducători care se impun prin exemplul personal, nu prin timpul petrecut la ușile sediului central, şi total absenți în campanie. Știm că asta vă doriți și dumneavoastră! De aceea suntem siguri că veți prelua conducerea organiza­ției București, că împreună vom întări echi­pa noastră, ne vom regrupa și vom continua lupta cinstită pe care ne-am asumat-o”.  Nu ştiu dacă Rareş Bogdan vrea scaunul lui Ludovic Orban, dar este clar că acei „Sute de membri activi ai PNL, însumând peste 2.500 de ani de vechime în partid”, în numele cărora a fos emisă scrisoarea, asta îşi doresc. Probabil că Ludovic Orban ştia că liberalii din Bucureşti umblă să îi facă felul şi de aceea a decapitat organizaţiile de sector, motivând aceasta prin rezultatele slabe la europarlamentare, Bucureştiul fiind mult sub media naţională.
Dincolo de războaiele interne din PNL, şefii care au fost maziliţi de către Ludovic Orban ştiau că Rareş Bogdan va fi viitorul preşedinte al PNL Bucureşti, aşa că s-au grăbit să pupe papucul sultanului, sperând că acesta îi va impune lui Ludovic Orban să-i păstreze mai departe la conducerea organizaţiilor de sector. Iar dacă, la momentul potrivit, Rareş Bogdan va decide să candideze la fotoliul de preşedinte al PNL, împotriva lui Ludovic Orban, ei îl vor sprijini. Nu ştiu dacă tentativa de debarcare a lui Ludovic Orban va fi înainte sau după prezidenţiale, probabil că acest lucru îl va decide Iohannis, în funcţie de varianta cea mai bună pentru maximizarea şanselor sale la un nou mandat. Adică, el va calcula cine îl poate ajuta mai mult ca preşedinte al partidului care îi susţine candidatura, Ludovic Orban sau Rareş Bogdan. Cred că abia după prezidenţiale va fi operată schimbarea, Ludovic Orban având sarcina să-l susţină în campanie la nivel naţional, iar Rareş Bogdan la nivelul Bucureştiului. 

Recomandările redacției