Umbra Trianon, încercând să stingă strălucirea Marii Uniri !

0
604

De la bun început am fost împotriva tâmpit-interesatei idei de a declara ziua de 4 iunie ca sărbătoare. Am explicat cu vârf și îndesat că nu Tratatul de la Trianon trebuie sărbătorit, că nu cumpăna puterilor vremelnice trebuia să decidă că Marea Unire trebuie înfăptuită  , ci adevărul istoric, că nu marile puteri au dreptul să decidă, ci doar trăitorii înstrăinării și supușeniei față de niște stăpâni care aveau, cică, dreptul istoric. Dacă nu pricepem că acel tratat a fost rezultatul voinței noastre, că nu el ne-a dat voie să avem dreptate, suntem jalnici, suntem doar niște pitici care fac pe uriașii.   Tratatul acela a fost doar doar încununarea strădaniilor unor patrioți, recunoașterea oficială a unui adevăr. Repet, una este tratatul și alta este interpretarea lui.  Un lider naționalist din Arad ține neapărat să sublinieze importanța Tratatului de la Trianon,  acuzând administrația locală că nici după Centenar nu a fost în stare să amplaseze în Arad monumentul Marii Uniri. Cred că, pentru acuratețea informațiilor, ar trebui să redau integral Scrisoarea deschisă a lui Angel Popescu:

Scrisoare deschisă adresată Primarului interimar al Municipiulu Arad,

domnul Călin Bibarţ

 

Domnule Primar Interimar al Municipiului Arad,

 

Vă adresez AZI – 04 iunie 2020 această scrisoare deschisă pentru

semnificaţia specială a acestei zile.

 

Vă (re)amintesc că pe 4 iunie 1920, adică acum 100 de ani, s-a semnat Tratatul de la Trianon, tratat de pace între Puterile Aliate şi Ungaria, document oficial prin care (între altele) se recunoştea în plan internaţional UNIREA TRANSILVANIEI, BANATULUI, CRIŞANEI şi MARAMUREȘULUI cu ROMÂNIA.

Se cunoaşte rolul important pe care l-a avut Aradul prin CORIFEII MARII UNIRI (Vasile Goldiş, Ştefan Cicio Pop şi Ioan Slavici) la realizarea Marii Uniri. În semn de respect pentru aceştia dar şi pentru Capitala Politică a Marii Uniri s-a comandat şi realizat Monumentul Marii Uniri de la 1918, monument care ar fi trebuit amplasat la CENTENARUL MARII UNIRI, adică în 2018 !

Acest lucru nu s-a întâmplat, deşi Monumentul este în România în Comuna Chiseleţi, jud Ialomiţa în custodia doamnei Cecilia Coşeri, monument fiind plătit integral de Guvernul României !  Am sperat că în 2019, la 100 de ani de la instaurarea primei administraţii româneşti în Arad, să dezvelim acest monument. Speranţe deşarte. Am sperat că, după ce aţi preluat funcţia de Primar al Aradului, vă apucaţi de treabă ca să intraţi în conştiinţa arădenilor pentru totdeauna, fiind primarul care a reuşit să aducă Monumentul Marii Uniri de la 1918, acasă la Arad, aşa cum am sperat că la 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, acum că PNL-ul (partidul dumneavoastră) este la guvernare, să dezvelim acest monument. Nici vorbă de aşa ceva ! De ce domnule Bibarţ ?! Poate pentru că nu sunteţi un adevărat Primar, lucru adeverit şi prin faptul că, la alegerile locale nu veţi fi candidatul PNL Arad, la funcţia de primar al Aradului. S-a dovedit asta şi prin faptul că nu aţi fost în stare să puneţi o copie a bustului  lui Ion Rusu Şirianu (tată de erou)

– fiul acestuia, locotenent Mircea Russu Şirianu murind în 1916, pentru înfăptuirea României Mari ! După 5 ani de la furtul acestuia chiar din centrul oraşului !Toate acestea arată că nu simţiţi româneşte, că vă lipseşte demnitatea naţională şi respectul faţă de eroii neamului, aşa cum nu aveţi respect bfață de asociaţiile patriotice româneşti. Dovada ?! Aţi dat afară o asociaţie patriotică românescă din sediul pe care l-a deţinut timp de 30 de ani! Mă refer la Uniunea Vatra Românescă care a funcţionat timp de 30

de ani la adresa din Bulevardul Revoluţiei nr. 55 ap 8.

Atât de bine aţi condus Primăria Arad că aţi pierdut acest spațiu (în

proces public) în favoarea unui alogen pe nume Braun, din Braşov !

Dovadă clară că nu vă pasă de patrimoniul Aradului (pe care chipurile îl inventariaţi abia acum) cum nu vă pasă nici de mafia imobiliară din

Primăria Aradului. E bine că vine campania electorală şi vom avea

prilejul de a informa toţi arădenii, ce fel de lider al Aradului aţi

fost (în calitate de FIN al unui general, ştim noi cine !) .

 

Aşadar, pe 4 iunie, în loc să sărbătorim 100 de ani de la consfinţirea

Marii Uniri prin Tratatul de la Trianon, ne uităm cu DISPREŢ la ce lider

a ajuns să aibă Aradul.

                                                    Angel Popescu

Președintele Filialei Arad a Uniunii Vatra Românescă​

Președintele Filialei Arad a Asociației Noua Dreaptă

Tel: 0746.549.068​

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.