Un adult și doi minori și-au făcut cale prin câmp ca să ajungă în Ungaria

0
366

Doi minori și un adult au fost prinși în timp ce încercau și ei să treacă ilegal granița. Au reușit până la un moment dat, dar excursia lor a luat sfârșit înainte să își ducă planul până la capăt.

Ei au fost prinși de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac – judeţul Arad. Cei trei au fost identificați ca fiind cetăţeni din Irak care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Evenimentul a avut loc miercuri, 11 decembrie 2019, în jurul orei 21.00, când, în urma unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale desfăşurată în zona de responsabilitate, polițiștii au reușit să rețină trei persoane, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre frontiera cu Ungaria.

Desigur, aceștia nu au reușit să aducă nici un motiv plauzibil pentru care s-ar afla acolo, deci nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră. Ei au fost transportați la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări, iar în cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că este vorba despre un bărbat în vârstă de 29 de ani şi doi minori de 15, respectiv 16 ani.

Aceştia au declarat faptul că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei, iar pentru asta poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.