• Agentul RAR din Arad își plimbă copilul cu mașina de serviciu.
  • Băiețelul ar fi și asistentul angajatului.
  • Sancţiuni selective și distributive.

Năravul din fire n-are lecuire, spune o vorbă din popor. Cu toată că cerneala de pe decizia de sancționare a angajatului RAR Arad, Flavius Nelu Roman nu s-a uscat încă, acesta lovește din nou. Făptașul a fost acuzat în repetate rânduri de abateri disciplinare în cadrul serviciului, fapte recunoscute în totalitate de acesta.
Persoana în cauză a fost acuzată, la fel și acum, de abuz în serviciu, el sancționând doar unele persoane, preferate de dânsul. Plus, mașina de serviciu este și mașină personală, iar fiul său, un copilot frecvent și un asistent în cadrul exercitării funcției pe care o deține.
Redacția ziarului nostru a primit mai multe informații, plângeri mai bine spus, cum că acest anumit Flavius Nelu Roman pur și simplu nu și-ar respecta funcția pe care o deține, și-ar face de râs instituția pe care o reprezintă și și-ar pune în pericol băiețelul. Toate aceste păreri și acuzații vin din partea unor cititori anonimi, deci numele acestora nu va fi trecut în dreptul declarațiilor, ziarul nostru doar făcându-și datoria de a relata anumite fapte ce s-ar fi întâmplat, fapte ce ar fi afectat numeroase persoane.
Mașină de agrement
Conform informațiilor primite, „acesta își folosește o bună bucată din programul său de lucru pentru a ridica copiii de la școală cu autoturismul RAR, B 49 REW, pe care îi transportă de pe strada Dr Ion Georgescu uneori până acasă, iar în alte situații îi duce cu el prin oraș de la o stație la alta, ocazie cu care la unele stații zăbovește mai mult și aceștia fac lecțiile împreună, iar in alte cazuri face practică «productivă» cu Ștefănuț, fiul său”, susțin cititorii noștri.
Își pune în pericol băiețelul
Nu numai că ar face lecții cu fiul său, dar ar fi și ajutat de acesta în efectuarea propriilor sarcini, care, din punctul etic de vedere, nu intră în atribuțiunile unui copil. „Flavius Nelu Roman este ajutat de fiul său pentru a citii seriile de la auto reinspectate și pentru a le transmite tatălui său în biroul în care acesta completează actele ignorând inspectorul de serviciu, domnul Nelu luându-le de bune ca și cum ar lucra cu personal autorizat”, mai menționează sursele noastre.
Aceste activități tată-fiu nu ar trebui să se petreacă în cadrul programului de lucru al tatălui și cu mult mai puțin în cadrul unei mediu de lucru neadecvat și periculos pentru copii, cum ar fi canalele de revizie din dotarea stațiilor adânci de circa 1.65 metri, late de 90 de centimetri și cu o lungime de 10 metri. Poate, la fel cum au spus cititorii noștri, Flavius Nelu Roman i-ar fi făcut instructajul NTS copilului și o fi semnat și o fișă de protecție a muncii, dar nu este nevoie decât de o clipă de neatenție pentru ca un accident să se întâmple. Ca să nu mai zicem de căratul copiilor în mașina de serviciu, când traficul este în toi și accidente se pot întâmpla fără vina șoferului, și atunci nu cred că Flavius Roman mai poate ieși basma curată din belele.
Fapte vechi
Aceste abateri ale lui Nelu Roman datează de câțiva ani, mai exact din 2015, când a fost fotografiat ținând de mână o întreagă grădiniță de copii pe care i-a urcat în mașina de serviciu și i-a transportat acasă. Atunci a mai fost relatat faptul că acesta ar fi montat cârlig de remorcare neomologat mașinii RAR de serviciu, pentru a transporta diferite remorci.
Sancționează pe cine vrea, cum vrea
Și dacă aceste fapte nu ar fi de ajuns, acesta se pare să s-ar juca cu cei pe care trebuie să îi inspecteze. Dacă funcția îi dă putere, atunci el nu numai că o exercită la sânge, dar ar face-o selectiv și distributiv. Unele stații ITP de pe raza Aradului ar fi fost abuziv sancționate sau închise din cauza mofturilor agentului RAR. Una dintre stații a fost găsită fără înregistrările camerelor de filmat pentru un interval de 1-2 luni de zile, sancțiunea fiind o amendă și remedierea defecțiunilor. Dar Flavius Nelu Roman ar fi decis că ar fi bine să fie închisă această stație, totul numai pentru că așa ar fi voit dânsul.
Aceasta nu este singura dată când agentul ar fi făcut astfel de abateri, el continuând seria abuzurilor față de cei ce îi displac, întrucât cu ocazia verificărilor au fost descoperite aceleași nereguli și la alte stații, unde domnul în cauză ar fi închis ochii fiind vorba de protejații dumnealui.
Ce face conducerea RAR?
Până când aceste abuzuri din partea unor oameni care nu își respectă funcția sau omenia?…. Probabil că dacă Flavius Nelu Roman ar face ceva mai important, ceva ce ar sări în ochi, conducerea RAR ar lua măsuri mai drastice. Noi am contactat RAR-ul din Arad pentru un punct de vedere cu referire la acest caz, aceștia spunând că nu se pot exprima în nici un fel, deoarece nu s-a primit nici un fel de reclamație. „Știm că a mai fost sancționat înainte, s-au depus reclamații înainte, dar acum nu știm nimic. Nu s-a depus nici o reclamație, deci nu avem cum să ne exprimăm opinia cu privire la acest subiect”, a comentat conducerea RAR Arad.
Acum, RAR-ul are dreptate. Dacă nu s-au depus reclamații, există și posibilitatea ca aceste acuzații să nu fie adevărate. Dar până la urmă, cine s-ar trezi din senin să spună astfel de lucruri dacă nu ar exista în realitate… ca să nu mai men­ționăm faptul că aceste fapte s-au întâmplat și în trecut.

Recomandările redacției