„Un alb surâs“, așa se intitulează expoziția de pictură, grafică, desen și obiect a artistei Doina Mihăilescu, deschisă la Muzeul de Artă, din 9 Mai. Atunci va avea loc vernisajul, la Muzeul de Artă, lucrările putând fi văzute aici, până pe 9 iunie.

Arta românească contemporană, respectiv critica de specialitate, reține și o caracterizează pe Doina Mihăilescu drept mijlocitorul care ne propune prin linie, semn, figură, culoare, fața văzută a spiritualității, în esență a sacrului, filtrată prin credință, educație și lecturi, imaginată prin trăirile  artistei.

Expoziția, organizată de Muzeul de Artă Arad, reunește lucrări de pictură, grafică și obiect, contextualizate într-un demers expozițional, inițiat în anul 2016, curatoriat și prezentat de criticul de artă Oliv Mircea: „Stăruie de mai mult timp în opera Doinei Mihăilescu o nevoie de arheologii imaginare. Artista este ostilă lecturilor prea lineare care ar anexa-o simplificator unor simple nostalgii arheologice. «AKROASIS», «Vecerniile de Ambră și de Aur Stins», «Tăcerile Mele», «ALB / Albă lume / Albe clipe / Alb timp», «ANASTASIS» și acum «Un Alb Surâs» – expozițiile artistei din ultimii trei ani dezvoltă puterile unei stranii plenitudini. E o așteptare nenumită care concentrază promisiunea unei lumi și a unei lumini viitoare. Compoziția în jurul căreia tematizează Doina Mihăilescu se ivește aidoma cu «Stâlpul» unui fum de jertfă“.

La vernisaj, expoziția va fi prezentată de Constantin Ioan Inel, mangerul Complexului Muzeal, curatorul este Adriana Pantazi (istoric), iar criticul de artă invitat, Oliv Mircea.

Recomandările redacției