S-a împlinit un an de zile de la trecerea în cele veșnice a Majestății Sale, Regele Mihai. Cei care l-au avut în suflet îl vor pomeni la parastas, Casa Regală făcând un anunț în acest sens, pentru ceremonialul de la Curtea de Argeș.

Parastasul de un an al Regelui Mihai I al României se va desfășura miercuri, 5 decembrie, la Curtea de Argeş. Slujba va avea loc în Vechea Catedrală Episcopală şi Regală a Mânăstirii Curtea de Argeş. Fostul monarh – „omul drag, românul drag“, cum l-au numit săvârșinenii va fi omagiat și la Arad, un parastas urmând să aibă loc la catedrala Arhiepiscopală  „Sfânta Treime”.

Astfel, miercuri, de la ora 12.00 se va ține slujba din Vechea Catedrală Episcopală a Mânăstirii Curtea de Argeş, dar rugăciunea de la mormânt se va desfăşura privat, doar în prezenţa Familiei Regale. Majestatea Sa regele Mihai I se odihnește, la Curtea de Argeş, lângă cea care i-a fost soţie timp de 68 de ani, Regina Ana.

La ceremonial vor participa Principesa Margareta, custodele Coroanei, şi Principele Radu, dar şi Principesa Elena şi soţul ei, Alexander Nixon, Principesa Sofia şi Principesa Maria.

„Serviciul religios va avea loc în Vechea Catedrală Episcopală şi Regală a Mânăstirii Curtea de Argeş. Ulterior va fi rostită o rugăciune la mormântul Regelui Mihai I, în pridvorul Noii Catedrale Arhiepiscopale şi Regale”, a transmis Casa Regală.

O delegație de la Arad, mai precis de la Săvârșin va participa la parastasul de la Curtea de Argeș, în semn de profundă prețuire pentru cel care a simțit că această așezare din județul nostru îi este „casa de suflet“. „Vom participa la parastasul de la Curtea de Argeș, eu și reprezentanți ai administrației Domeniului Regal și ai Ocolului Regal. Îl pomenim pe cel Regele care ne fusese aproape întotdeauna, până când s-a stins. La Curtea de Argeș, parastasul a începe la ora 12.00“, a  spus Ioan Vodicean, primarul Săvârșinului.

Parastas la Arad

Pentru Majestatea Sa, Regele Mihai se va ține un parastas și la Arad, arădenii care l-au prețuit putând să ia parte la slujbă. Miercuri, 5 decembrie, de la ora 9.30,  la catedrala Arhiepiscopală  „Sfânta Treime” din municipiu se va oficia un parastas în memoria Regelui Mihai. Ceremonialul religios va fi oficiat de un sobor de preoți, în frunte cu Înaltpreasfințitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului, împreună cu cei care vor dori să aprindă o lumânare în amintirea fostului Monarh.

Ultimul rege al României a venit şi a ieşit din această lume într-o zi de marţi. Majestatea Sa Regele Mihai I s-a stins, la vârsta de 96 de ani şi 40 de zile, la reşedinţa privată din Elveţia, pe 5 decembrie 2017, fiind înmormântat în 16 decembrie.

Regele Mihai a predat succesiunea la tron Principesei Margareta.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției