E întuneric sub Podul Micălaca, dar nu atât de frig ca acum un an de zile. Afară, căci sufletele utiștilor sunt înghețate de durere, regrete și multe gânduri cu dacă. Multe se reduc la ceasul rău (20,20) de pe 25 octombrie 2018, când mai erau câteva ore până la derby-ul cu Poli. Atunci patru dintre camarazii lor, care puseseră osul la coregrafia cu Poli, plonjau în gol la bordul unui autoturism. Doi dintre ei au plecat să-i facă galerie „Bătrânei Doamne” din Cer, ceilalți și-au revenit. Fizic, căci mental și sufletește vor fi marcați pentru tot restul vieții.
De altfel, Claudiu Teacă era îngenunchiat de durere la stâlpul podului cu chipul lui Bogdan Mihoc. Lacrimile i-au acoperit fața, întrebările îi macină și acum creierul. El câștigase lupta cu moartea la spital și nu înțelege de ce Mihoc și Moisi nu au avut șansa lui. Sigur nu au vrut să plece, doar mai erau câteva ore până la derby și ani mulți și frumoși înaintea lor. Dar,
s-au stins pe loc sub acel pod, unde, vineri seară, zeci de fani au aprins o lumânare și
le-au invocat sufletele tinere, pline de pasiune pentru două culori, alb și roșu.
Laszlo Balint, Cipri Rus, Vali Buhăcianu și Florin Ilie, reprezentanții vestiarului la come­morarea Bogdanilor, au înțeles perfect dimensiunea tragediei. Nu aveau nevoie de povești, mimica fanilor vorbea de la sine. Singurele chipuri senine îi înfățișau pe betonul rece (și-i înfățișează în fiecare zi și noapte) pe Moisi și Mihoc. Erau ușor de zărit la lumina lumânărilor.
Când camarazii lor s-au desfășurat pe ambele părți ale carosabilului și au făcut un coridor al torțelor, nimeni nu a mai circulat pe sub pod. Aradul știe ce s-a întâmplat acum un an și respectă durerea suporterilor celui mai puternic simbol al orașului. Lumina și fumul i-au alarmat doar pe șoferii care circulau peste pod. Apelați la 112, pompierii s-au prezentat rapid la datorie, dar au înțeles rapid despre ceea ce a fost vorba.
„Moisi!”, „Mihoc!”, „Vă vom iubi mereu!” a fost strigătul de durere al galeriei rămasă
să-și ardă pe pământ pasiunea pentru UTA. Victoria cu Poli s-a stins ca torțele de vineri seară, iar susținătorii arădenilor au fost în număr mare și la Reșița, însoțiți poza cu cei doi îngeri în alb și roșu. Trei puncte din nou, cu ajutor de Sus pentru dreptul lui Romario Moise, care a trimis din foarfecă mingea în poarta adversă în cel de-al doilea minut de prelungire la scorul de 2-2.

Recomandările redacției