O veste care a șocat din cauza locului și persoanei care a fost implicată a avut loc în noaptea zilei de duminică. Se pare că, în jurul orei 04:00, un angajat al penitenciarului a fost împușcat, acest lucru întâmplându-se după 20 de ani în care acesta nu a avut nici o problemă la locul de muncă.

Deocamdată cauzele sunt necunoscute, nu se știe exact ce s-a întâmplat și cum s-a ajuns la astfel de faptă tocmai în incinta Penitenciarului Arad, însă lucrurile nu sunt tocmai cele mai obișnuite.

După cum e declarat însuși Purtătorul de Cuvânt, medicii nu au mai avut ce să facă în privința angajatului pentru că el era deja decdat în momentul în care aceștia au ajuns la locul incidentului.

ˮDuminică, 20.10.2019, în jurul orei 04:00, un polițist de penitenciare aflat în serviciu, angajat al Penitenciarului Arad, a fost găsit împușcat, în Postul Control 2 al unității.

Personalul penitenciarului a solicitat, de îndată, sprijinul unui echipaj SMURD, la sosirea echipajului medical fiind constatat decesul. Concomitent, a fost informat Inspectoratul de Poliție al Județului Arad, în vederea efectuării cercetărilor specifice la fața locului.

Precizăm că polițiștii de penitenciare sunt evaluați psiholgic periodic, precum și ori de câte ori este necesar, ultima evaluare psihologică fiind efectuată, în cazul de față, la data de 06.11.2018.

Polițistul de penitenciare era angajat în sistemul penitenciar din anul 1999, îndeplinindu-și cu responsabilitate și profesionalism atribuțiile de serviciuˮ, spunea acesta în legătură cu cele întâmplate.

Din păcate, cauzele și împrejurările producerii acestui eveniment vor fi stabilite mai târziu de organele de cercetare penală abilitate care urmează să cerceteze mai în detaliu ceea ce s-a întâmplat cu angajatul ce, din primele informații,  și-a pus capăt zilelor.

Nu se știe momentan care a fost problema, dar în urma ultimului test psihologic el era apt de lucru și nu au fost suspiciuni până acum cum că acesta ar avea vreo problemă care să îl facă să recurgă la astfel de gesturi. 

Din nefericire, fără să facă vreun gest care să îl dea de gol, el a șocat pe toată lumea care îl cunoștea. 

Recomandările redacției