OLYMPUS DIGITAL CAMERADirecţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Arad a scos la licitaţie un apartament cu două camere din zona Subcetate. Dacă la primele două licitaţii nu s-a prezentat nimeni, la cea de a treia licitaţie, apartamentul a fost adjudecat la un preţ mai mare decât evaluarea iniţială.
„Conform demersurilor făcute de Serviciul Colectare şi Executare Silită Persoane Fizice, s-a organizat licitaţia pentru valorificarea unui apartament cu două camere, situat în municipiul Arad – Subcetate. Pre­ţul de pornire al primei lici­taţii a fost de 176.736 lei, dar nu au fost persoane inte­resate. Cea de-a doua licitaţie a avut preţul de pornire de 132.552 lei, dar nici de aceas­tă dată nu au fost ofertanţi. La licitaţia a treia, preţul de pornire a fost de 88.368 lei (respectiv cu 50% mai mic de­cât preţul de evaluare al imobilului cu care se începuse licitaţia întâi). Preţul atractiv a condus la înscrierea a opt ofertanţi pentru imobilul în cau­ză. Licitaţia a început de la preţul de 105.000 lei, deoarece aceasta a fost suma cea mai mare pe care unul dintre ofertanţi a menţionat-o în ofer­ta de cumpărare. Pa­sul licitaţiei s-a stabilit la 5.250 lei, adică 5% din preţul de por­­nire”, povesteşte Marius Drăgănescu, directorul DGFP Arad.
Acesta susţine că, spre surprinderea inspectorilor fiscali, licitaţia s-a derulat într-un mod special, fiind parcurşi nu mai puţin de 18 paşi de licitare, suma finală la care imobilul a fost adjudecat fiind de 194.250 lei. „Este dovedit astfel faptul că nu întotdeauna este recomandată participarea cumpărătorilor doar la lici­taţia a treia, sperând la un preţ re­dus”, a încheiat Drăgănescu.
Apartamentul în cauză a fost achiziţionat prin Programul Pri­ma Casă, dar cumpărătorul iniţial nu a mai reuşit să-şi achite ratele, motiv pentru care a fost executat silit.

Recomandările redacției