Un apel la 112 anunța că mai multe persoane decedate se află în cabina frigorifică a unui TIR / UPDATE

0
301

UPDATE: Oamenii legii au mers la locul indicat de bărbat, însă nu au găsit niciun indiciu care să-i susţină ipoteza. A urmat misiunea de identificare a celui care a făcut apelul fals la 112.

Scenariul recentei tragedii din Marea Britanie s-ar fi repetat aseară în Timiş, potrivit apelului primit de serviciile de urgenţă. Ar fi fost vorba de un tir care se îndrepta spre Arad pe autostradă şi care transporta în remorca frigorifică 7-8 trupuri neînsufleţite, cel mai probabil migranţi. Imediat ce apelul a fost localizat, mai multe echipaje SMURD, pompieri şi poliţişti au plecat în misiune.

Echipajele au făcut verificări pe Autostrada Arad-Timișoara, în toate direcţiile, dar nimic nu susţinea scenariul reclamat de individ. Ulterior, bărbatul nici nu a mai răspuns la telefon. Anchetatorii au stabilit că numărul de pe care s-a sunat este alocat unui abonament şi aparţine unui recidivist, condamnat în trecut pentru tâlhărie.

La câteva ore, bărbatul de 45 de ani a fost găsit în Timişoara. A fost dus la secţie, acolo unde a declarat că nu el a comis fapta, iar telefonul s-ar afla la un amic. Individul a fost eliberat, însă ancheta e abia la început. Apelurile false la 112 se sancţionează cu amendă de la 1000 la 5000 de lei.

 

 

Un apel făcut la 112 informa autoritățile că în cabina frigorifică a unui TIR care se deplasează pe Autostrada Arad-Timișoara se află opt persoane decedate. IPJ Timiș a transmis că aseară, în jurul orelor 20.10, o persoană a sesizat prin Serviciul de Urgență 112 ca pe Autostrada Arad-Timisoara s-ar afla un autotren cu mai multe persoane decedate într-o cabină frigorifică. Doar că din primele cercetări, se pare să fi fost vorba despre un apel fals la 112, polițiștii ajungând la concluzia ca informația transmisă nu se confirmă. Oamenii legii nu au găsit autotrenul despre care a fost vorba. 
Din primele verificări, apelul nu se confirmă, se efectuează în continuare verificări, urmând ca la finalizarea acestora sa se ia masurile legale ce se impun”, spun polițiștii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.