Un arădean a fost prins cu o căruță plină de deșeuri, fix înainte să scape de ele pe albia Mureșului

0
360

Adunarea deșeurilor pe o perioadă îndelungată de timp, ca mai apoi să fie aruncate pe spațiul public, este un lucru pe care arădenii îl practică de mult. Amenzile au existat mereu pentru cei care au fost prinși făcând astfel de lucruri și pentru că nu se învățau minte, acestea au crescut simțitor. 

Cu toate acestea, deloc impresionați de cuantumul triplat al amenzilor prevăzute în urma modificărilor aduse asupra unei legi privind regimul deșeurilor, unii locuitori ai municipiului își asumă riscul de a se debarasa în mod haotic de deșeurile menajere.

Este și cazul unui arădean în vârstă de 40 de ani, surprins de polițiștii locali cu atribuții de ordine publică la data de 2 martie a.c. El își făcea treaba liniștit, doar că polițiștii l-au deranjat pentru că l-au prins în timp ce descărca dintr-o căruță o cantitate considerabilă de deșeuri. Toate acestea le făcea la capătul dinspre albia râului Mureș al străzii Zorilor, din zona Faleza Sud, deci într-un loc total necorespunzător.

Surprins de echipajul operativ în timp ce se debarasa de gunoaie, C.S. a fost sancționat contravențional cu o amendă în cuantum de 3.000 de lei. Așa putem să observăm cum orașul, chiar dacă mai are unele locuri curate, acestea sunt cu siguranță următoarele ținte ale celor care nu știu sau nu vor să știe ce trebuie făcut de fapt cu gunoaiele proprii. 

Arădenilor le este recomandat să aibă în vedere faptul că, odată cu intrarea în vigoare a noilor reglementări, încălcarea prevederilor legale cu privire la protecția mediului se sancționează cu amenzi de 3.000 până la 6.000 de lei, pentru persoanele fizice, respectiv de 20.000 până la 40.000 de lei, pentru persoanele juridice. Totodată, potrivit noilor reglementări, administrația publică locală, prin Serviciile Ordine Publică și Circulație și Biroul Protecția Mediului, poate dispune aplicarea măsurii complementare de ridicare de către contravenienți a deșeurilor impropriu depozitate .

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.