mercur

Un bărbat de 66 de ani, din Arad, a fost prins, astăzi, în flagrant, în timp ce încerca să vândă, unor anchetatori sub acoperire, cantitatea de 20 de kilograme de mercur, aflat în patru recipiente.

Procurorul şef al Secţiei Urmări Penale din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Codrin Gavra, ne-a declarat, în urmă cu zece minute: „Din informaţiile noastre, bazate şi pe sprijinul informatic al SRI, a rezultat faptul că bărbatul are 20 de kilograme de mercur pe care încearcă să îl vândă unor străini. În prima fază, un investigator, care s-a dat drept cetăţean sârb, dar vorbitor de limbă română, a intrat în legătură cu bărbatul, fixându-şi cu acesta o întâlnire pentru finalizarea tranzacţiei. Cum în joc era o sumă importantă de bani – 10.000 de euro – am mai dispus ca investigatorul nostru să fie secondat de un alt coleg de-al său, pentru a nu compromite acţiunea şi a deţine noi controlul”.

Întâlnirea de principiu, din datele magistratului Codrin Gavra, a avut loc astăzi, în Centru, mai precis în faţă la magazinul Ziridava. „Învinuitul le-a solicitat anchetatorilor banii, altfel nu le va arăta marfa. Pentru a fi sigur că banii nu sunt falşi sau marcaţi, acesta a cerut să verifice valuta la o casă de schimb din apropiere, ceea ce s-a şi întâmplat”. Cum nu erau falşi sau marcaţi, bărbatul le-a indicat anchetatorilor sub acoperire să îl urmeze undeva în spatele Grădinei Poştei, în apropierea cartierului Grădişte”, ne mai informează procurorul Codrin Gavra.

Precauţi, aceştia au refuzat să îl urmeze pe bărbat până în zona triajului CFR şi l-au rugat să vină cu marfa la maşină. În momentul în care cele patru recipiente au intrat în posesia investigatorilor, s-a intervenit în forţă şi, astfel, bărbatul a fost încătuşat.

În acest moment, învinuitul este reţinut, fiind anchetat pentru infracţiunile de tentativă la contrabandă calificată şi trafic de substanţe toxice, urmând ca mâine să fie prezentat judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă.

Se pare că bărbatul de 66 de ani nu este la prima faptă de acest gen, acesta mai vânzând, şi cu altă ocazie, de data acesta unor ucrainieni, anumite cantităţi de mercur.

Dacian Don

Recomandările redacției