10921780_10153070603814309_2121084268_n

Un arădean a ajuns faimos în toată lumea după ce a construit un pat în care se odihneşte pe verticală. Fost profesor, pensionarul a fost abordat de jurnaliştii unei celebre televiziuni, iar povestea invenţiei sale a ajuns să fie văzută pe 3 continente.

La vârsta de 77 de ani, arădeanul Mihai Jarpen a ajuns cunoscut după ce a inventat pavertul, un pat pe verticală, în care cel care intră se odihneşte ca-n rai, cel puţin aşa susţine omul care l-a construit.

„Acest pat vertical, pavert cum e numit, se foloselşte pentru o odihnă activă, relaxantă, în care, prin meditaţie, poţi să faci un efort fizic, fiindcă nu e uşor a sta în acest pavert mai mult de o oră, exact cum nu pot cei neinitiaţi sta în poziţia de lotus”, a spus Mihai Jarpen.

Pavertul, patul pe verticală, nu este prevăzut cu saltea, dar în schimb, are centuri de siguranţă, care fixează corpul celui care-l foloseşte. Deasupra capului are o gaură, pentru aerisire şi o piramidă care foloseşte la captarea energiilor.

„Dacă avem timp şi stăm mai mult aici pentru a ne energiza şi pentru a medita, eu mă fixez în centura pentru siguranţă, pentru a nu ma dezechilibra când adorm, apoi închid. Aceste geamuri sunt pentru oamenii care nu au posibilitatea sa încălzească, atunci trebuie să fie inchise. Vara le iau jos. Atunci stau aşa, e un suport aici, pentru mâini, în pozitia aceasta. Când obosesc, îmi pun mâinile aşa, de exemplu dacă simt o durere undeva e foarte important să ştim că energiile intră prin creştetul capului şi ies prin mâini şi prin picioare”.

Profesorul pensionar Mihai Jarpen susţine că dormitul în picioare nu este la îndemâna oricui, însă, pentru cei care stăpânesc această cunoaştere, odihna este una excepţională.

„Un om obişnuit s-ar putea să primească energie din piramida de sus, dar acest pat nu e pentru odihnă şi relaxare, deşi un somn de jumătate de oră e mai benefic decat unul de câteva ore, în patul obişnuit”.

Pavertul este poziţionat în sufrageria apartamentului cu două camere, situat la etajul 3 al blocului în care locuieşte fostul profesor. Locul a fost stabilit aleator.

„L-am poziţionat aici din motive de spaţiu liber. El trebuia să fie pus în aşa fel încât piramida să capteze o energie cât mai puternică. Am folosit busola, că am o piramidă în bucătărie, o clepsidră care energizează şi merele. Trebuia să fie puţin într-un unghi diferit, cu piramidă cu tot, dar nu puteam să stric estetica casei”, a povestit Mihai Jarpen.

Arădeanul care doarme pe verticală are şi alte pasiuni. Pensionarul a publicat, pînă acum, aproape 10 cărţi, pe care le-a redactat cu ajutorul unei maşini de scris.

„Un alt proiect, diferit, un motor gravitaţional, e maşina de gândit. La acest proiect foarte greu şi dificil mi-am pus probleme diferite. Sunt greu de înţeles tocmai datorită problemelor pe care am început să le înţeleg datorită acestor mişcări. Acest motor trebuie să producă energie electrică, aici are o saibă mare şi aici pun generatorul de curent şi aceste roti vor fi puse în mişcare de un arc. Nu găsesc acum, am un arc mult mai mare. Este un sistem de acţionare care face o formă de gravitaţie creată de mintea omului.

Mihai Jarpen are mai multe preocupări cel puţin la fel de stranii ca şi dormitul în picioare. Fostul profesor nu bea apă şi nu mănâncă mâncare gătită, considerând că sunt nocive pentru organism.

„Totul e un câmp magnetic, sub ulcior e un alt magnet, magnetizez apa, asta a fost acum 15 ani, acum nu mai beau apă absolut deloc. Mănânc mere, grefruit, legume, fructe, mâncare nu fac deloc. Va pierdeti timpul mâncând mâncare”.

Întreaga poveste a arădeanului şi imagini video pot fi văzute la următorul link, de pe canalul youtube: https://www.youtube.com/watch?v=7xsSqzbLcbo.

Cristian Cotuna

 

Recomandările redacției