Un arădean a fost trimis in judecată pentru că ar fi infectat intenționat cu virusul HIV o minoră. El a dobândit virusul HIV la naștere, în 1989. Acesta a crescut, a devenit adult, s-a căsătorit, iar acum are și copii. Soția sa este și ea seropozitivă. Și asta pentru că soțul nu i-a spus că este bolnav.

În timp ce era căsătorit cu această femeie, arădeanul a început o relație cu o minoră – în vârstă de 17 ani la acea dată – pe care a îmbolnăvit-o, scrie evz.ro. La 20 de ani, tânăra a descoperit că este seropozitivă. La început, nici măcar nu a înțeles diagnosticul.

Pentru că tânăra suspicionează faptul că bărbatul a infectat-o intenționând, omițând să-i spună că suferă de o boală incurabilă, s-a îndreptat împotriva lui în justiție. Codul penal califică aceste fapte drept infracțiuni contra sănătății publice și stabilește pedepse cu închisoarea între 3 și 10 ani. Deocamdată, tânărul este judecat în stare de libertate. Referitor la faptul că a infectat-o intenționat pe tânără, acum în vârstă de 20 de ani, cu virusul HIV, bărbatul a declarat în instanță: „Le-am spus și și-au asumat pentru că mă iubesc”.

În anul 2018, starea bărbatului s-a agravat și a trecut de la infecție la boala SIDA. Tânărul este judecat pentru infracțiunea – transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit. Asta nu îl oprește însă să se afișeze cu tinere și să caute noi relații. În Arad sunt 212 persoane înregistrate cu infecția imunodeficienței umane, din care 86 au dezvoltat boala SIDA. 

Recomandările redacției