incendiuUn bărbat din Arad a fost reţinut şi este cercetat penal de poliţiştii din judeţul Timiş după ce este bănuit că, sâmbătă, a dat foc unui magazin din zona Gării de Nord din Timişoara.

Bărbatul este din Arad însă în ultima perioadă a fost văzut în gara din Timişoara, fiind cunoscut ca persoană fără adăpost.

Martorii spun că în momentul în care a dat foc magazinului bărbatul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Pe numele lui, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru distrugere prin incendiere şi l-au reţinut pentru 24 de ore, el urmând să fie prezentat duminică magistratilor cu propunere de arestare preventivă.

În urma vizionării imaginilor de pe camerele de supraveghere poliţistii au efectuat investigaţii depistându-l pe bărbatul bănuit de comiterea faptei în zona Gării de Nord din Timişoara. Are 60 de ani, are domiciliul în Arad, dar este persoană fără adăpost în Timişoara“, a declarat Mirela Drăghicioiu, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, pentru opiniatimisoarei.ro.

Prejudiciul estimat în urma incendiului este de 15.000 de euro. Au ars produse ambalate în pungi şi cutii de carton şi mobilierul.

Pompierii au intervenit cu două autospeciale şi au reuşit să lichideze incendiul înainte ca flăcările să se extindă şi apartamentele din blocul de deasupra magazinului.

Recomandările redacției