tribunalPreşedintele Traian Băsescu a fost dat în judecată de un arădean, cu puţin timp  înainte de vizita pe care a făcut-o în municipiu. Arădeanul a depus la Judecătorie, pe 7 august, o cerere de chemare în judecată, dosarul fiind înregistrat cu numărul 12038/55/2013. Bărbatul îl acuză pe preşedinte că i-ar fi adus atingere onoarei şi demnităţii şi de abuz în serviciu contra intereselor persoanei. În ceea ce priveşte despăgubirile solicitate, acestea sunt de… un ban. Reclamantul susţine că este pensionar pe caz de boală şi că a făcut patru vizite la Cotroceni, solicitând sprijinul consilierului de stat pentru probleme cetăţeneşti Gabriel Cristian Pişcociu. Fără niciun rezultat însă. „I-am făcut patru vizite la Cotro­ceni […] rugându-l să resolve nenorocirea mea, creată de mafia imobiliară (testament fals), dar a refuzat, lăsându-mă să dorm pe străzi de patru ani”, se arată în cererea de chemare în judecată.
Aradul, ultima redută
Bărbatul povesteşte că a depus cererea de chemare în judecată neştiind că preşedintele va face o vizită fulger la Arad. „Cererea de chemare în judecată a fost depusă la Judecătorie, pe 7 august. Nu ştiam că va veni la Arad. Când am fost la Bucureşti, m-am dus plin de speranţe la Palatul Cotroceni, la un consilier pe probleme cetăţeneşti. I-am cerut să îmi rezolve situaţia. Pentru că eu sunt aruncat în stradă din 2009. Nu m-a ajutat nimeni. Acum, l-am dat în judecată pe preşedinte, să se obişnuiască cu             exerciţiul democraţiei, pentru că cetăţeanul care l-a ales are dreptul să-l tragă de mânecă. Îi reproşez că mă sa­crifică, în detrimentul greilor din PD-L. A trimis petiţiile mele către instituţiile din Arad, unde s-au blocat. I-am cerut o despăgubire simbolică, pentru că e cam populist. Nu cred că e un om rău, dar îşi face nişte calcule meschine. Nu îl urăsc pe omul acesta. Ultima lui redută e Aradul, oraşul condus de Falcă, îi e frică să piardă şi această redută. Dacă îmi pierd şi speanţa că îmi voi câştiga dreptatea, nu ştiu ce îmi mai poate rămâne”, ne-a declarat reclamantul. Acesta ne-a prezentat şi câteva documente din care rezultă că a fost primit la Administraţia Prezidenţială. Potrivit unei adrese semnate de consilierul de stat Gabriel Cristian Pişcociu, una dintre petiţiile depuse de arădean a fost redirecţionată către Ministerul Administraţiei şi Internelor, însă bărbatul susţine că a rămas tot pe drumuri.
S-a judecat cu premierul şi mai mulţi miniştri
Acelaşi arădean i-a dat în judecată, de-a lungul timpului pe premierul Victor Ponta, pe ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe; pe Ioan Rus, fostul ministru al Admi­nistraţiei şi Internelor; pe ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc; pe fostul ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru; pe ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu; pe fostul ministru al Sănătăţii, Vasile Cepoi şi pe fostul ministru al Muncii, Mihai Şeitan.
Bărbatul a solicitat de la premier, care era în momentul depunerii cererii de chemare în judecată şi ministru interimar al Justiţiei, daune materiale şi morale în valoare de un milion de lei. Acţiunea a fost anulată ca netimbrată, în condiţiile în care reclamantul ar fi trebuit să achite o taxă judiciară de timbru de 14.111 lei. Dacă premierului i              s-au cerut daune doar de un milion de lei, de la fostul ministru al Muncii a solicitat despăgubiri de  999.000.000 lei, ceea ce ar fi însemnat că ar fi trebuit să achite o taxă judiciară de timbru, în valoare de 9.994.111 lei. Cum nu a făcut-o, acţiunea a fost anulată ca netimbrată.

Recomandările redacției