Un arădean l-a dat în judecată pe preşedintele Klaus Iohannis a doua zi după instalarea la Cotroceni

0
384
tribunal
Cererea de chemare în judecată a fost depusă pe 22 decembrie

Nici nu s-a instalat bine la Cotroceni că a doua zi, preşedintele Klaus Iohannis a şi fost dat în judecată de un arădean. Pe 22 decembrie, la Judecătoria Arad a fost depusă o cerere de chemare în judecată, având ca obiect „atingerea adusă onoarei şi demnităţii” şi „neglijenţa în serviciu”. Pârât este Statul Român, reprezentat de preşedintele ţării, Klaus Werner Iohannis, cu adresa „Bucureşti, Palatul Cotroceni, B-dul Geniului”, după cum se arată în cererea de chemare în judecată. Arădeanul susţine că „preşedintele României este garantul respectării drepturilor elementare ale cetăţeanului. Subsemnatul reclamant sunt persecutat de autorităţile din Arad, care profitând de faptul că nu pot lupta eficient cu ele, fiind pensionar de boală (decizia medicală nr. 614, din 23.02.2012, Casa Teritorială de Pensii Arad, dosar medical nr. 228786 [….] m-au alungat abuziv din locuinţă […] şi pentru că am făcut reclamaţii scrise, telefonice sau verbale inclusiv la preşedintele Băsescu Traian au început teroarea.”  În cererea de chemare în judecată se mai arată că martie 2009 reclamantul a ajuns să doarmă pe unde apucă „bolnav, murdar, flămând, umilit, amendat şi bătut.” „Sunt la capătul puterilor. Aplicaţi legile!”, mai scrie bărbatul la sfârşitul cererii.

Cererea va fi supusă procedurii de regularizare

Judecătorul Horia Şurtea, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Arad, susţine că cererea de chemare în judecată va fi supusă procedurii de regularizare, aşa cum prevede legea. „Petentul va primi acasă o comunicare prin care va fi informat cu privire Dacă nu sunt îndeplinite condiţiile din procedura de regularizare, cererea se anulează. Astfel, trebuie să se indice obiectul cererii, valoarea obiectului cererii şi modul de calcul prin care s-a ajuns la această valoare, motivele de fapt şi de drept pe care se întemeiază cererea, arătarea dovezilor pe care se sprijină fiecare capăt de cerere, iar dacă sunt indicaţi şi martori, numele, prenumele şi adresa acestora”, a declarat Horia Şurtea.

Şi fostul preşedinte a avut parte de acelaşi tratament

Mai trebuie spus că în 2013, acelaşi arădean l-a dat în judecată şi pe fostul preşedinte Traian Băsescu. Bărbatul a depus la Judecătorie o cerere de chemare în judecată, dosarul fiind înregistrat cu numărul 12038/55/2013. Şi Băsescu era acuzat că i-ar fi adus atingere onoarei şi demnităţii şi de abuz în serviciu contra intereselor persoanei. În ceea ce priveşte despăgubirile solicitate, acestea erau de… un ban. Bărbatul spunea atunci că a făcut patru vizite la Cotroceni, solicitând sprijinul consilierului de stat pentru probleme cetăţeneşti Gabriel Cristian Pişcociu. Fără niciun rezultat însă. „I-am făcut patru vizite la Cotroceni […] rugându-l să resolve nenorocirea mea, creată de mafia imobiliară (testament fals), dar a refuzat, lăsându-mă să dorm pe străzi de patru ani, se arată în cererea de chemare în judecată.

A vrut să se judece cu premierul şi mai mulţi miniştri

Acelaşi arădean i-a dat în judecată, de-a lungul timpului pe premierul Victor Ponta, pe fostul ministru al Afacerilor Interne, Radu Stroe; pe Ioan Rus, fostul ministru al Administraţiei şi Internelor; pe ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc; pe fostul ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru; pe foştii ministri ai Sănătăţii, Eugen Nicolăescu şi Vasile Cepoi şi pe fostul ministru al Muncii, Mihai Şeitan.

Bărbatul a solicitat de la premier, care era în momentul depunerii cererii de chemare în judecată şi ministru interimar al Justiţiei, daune materiale şi morale în valoare de un milion de lei. Acţiunea a fost anulată ca netimbrată, în condiţiile în care reclamantul ar fi trebuit să achite o taxă judiciară de timbru de 14.111 lei. Dacă premierului i s-au cerut daune doar de un milion de lei, de la fostul ministru al Muncii a solicitat despăgubiri de  999.000.000 lei, ceea ce ar fi însemnat că ar fi trebuit să achite o taxă judiciară de timbru, în valoare de 9.994.111 lei. Cum nu a făcut-o şi acţiunea respectivă a fost anulată ca netimbrată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.