Un artist complet: Răzvan Mazilu vine peste câteva zile la Arad cu un spectacol eveniment, „Şaraiman”

0
193

completSpectacolul „Şaraiman”, cel care deschide seria ce va fi prezentată în cadrul Caravanei teatrale, îl va aduce în faţa publicului arădean pe îndrăgitul coregraf Răzvan Mazilu
Răzvan Mazilu a impus şi a popula­rizat, în rândul marelui public, pe scenele din România, dansul contemporan şi teatrul-dans. Cu numeroase premii la activ: Premiul Uniunii Teatrale, Medalia Ordinul Cultural în grad de Cavaler, Premiul Operei din Paris, cu spectacole prezentate şi montate în contexte internaţionale de prestigiu, Mazilu abordează cu lejeritate stiluri şi ipostaze diverse, de la regia de teatru la coregrafie, de la dans contemporan la musical, de la actorie la crearea de cos­- tume de scenă.
Alături de Răzvan Mazilu la realizarea show-ului participă artistul de stand-up comedy Dan Badea, dar şi invitatul special, coregraful israe­lian Nadar Rosano, dansator şi coregraf independent, stabilit în Israel, ale cărui creaţii sunt prezentate în numeroase ţări.
Actor cu profil comic, cizelat de maestrul său Dem Radulescu, de la care a învăţat că umorul, ironia şi, mai ales, autoironia fac parte din felul său de a privi viaţa, actorul Dan Badea a parcurs un drum mai lung până să îşi găsească menirea.
A rătăcit zece ani prin industria muzicală, găsindu-şi în cele din urmă drumul: stand-up comedy – o formă de artă vie, onestă şi cu un scop precis. Indiferent care e subiectul, indiferent cine e în sală, indiferent de starea artistului, de gândurile acestuia, spectatorul trebuie să râdă. Dar nu la orice, nu de orice.
De şapte ani, în fiecare zi, fie că se află în Bucureşti, sau în turneu naţional, Dan Badea a învăţat un lucru: niciun public nu seamană cu cel de ieri, niciun spectacol nu o sa fie ca cel de ieri pentru că tu, spectatorule, nu mai eşti cel de ieri.
Nadar Rosano este coregraf şi dansator independent, stabilit in Israel. Originalitatea şi nonconformismul universului său coregrafic i-au adus premii importante la concursurile de coregrafie de la Hanovra şi Dusseldorf şi o bursă de creaţie la prestigioasa companie DV8 Physical Theatre din Londra. În 2010 a primit o subvenţie pentru susţinerea şi dezvoltarea creaţiei sale din partea Danish Art Foundation – Ballet Master Albert Gaubier’s.
Cetăţean universal al artei dansului contemporan, coregraf şi pedagog, Nadar Rosano este invitat să susţină cursuri şi să îşi prezinte spectacolele pe scene din Cehia, Lituania, Spania, Cipru, Polonia, Olanda, Portugalia, Elveţia, Coreea, Statele Unite.
„Şaraiman” va avea loc marţi, 24 septembrie, de la orele 19, în sala mare a Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad. Biletele pentru spectacol s-au pus în vânzare la preţul de 50 de lei.
Caravana teatrală este cel mai nou proiect al Teatrului Clasic Ioan Slavici şi îşi propună să aducă în faţa publicului arădean spectacole de succes de la teatre de prestigiu din Bucureşti şi din ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.