Un asistent medical a ucis 100 de pacienți, provocându-le stop cardiac

0
1137

Niels Högel, fost asistent medical din Germania, a recunoscut că a ucis 100 de pacienţi.

Högel, în vârstă de 41 de ani, a recunoscut că le-a administrat doze fatale de medicamente pacienţilor de care avea grijă. Bărbatul și-a justificat gestul, afirmând că îşi dorea să-i impresioneze pe colegi. Resuscita pacienţii cărora le provoca stopul cardiac.

Fostul asistent medical a fost condamnat la închisoare pe viaţă, în anul 2015, după ce a ucis două persoane. În urma primului proces, din 2008, acesta mai primise şapte ani de închisoare, după ce i-a injectat medicamente neprescrise unui pacient.

Dorind să investigheze mai în amănunt cazul, autorităţile au exhumat 130 de foşti pacienţi ai asistentului. Anchetatorii au descoperit că, între 1999-2005, Niels Högel a ucis 36 de pacienţi, în oraşul Oldenburg, şi 64, în oraşul Delmenhorst. Înregistrările de la spitalul Oldenburg au arătat că ratele deceselor și resuscitărilor se dublaseră, pe tura lui Högel, informează presa germană.

Se pare că numărul victimelor ar putea fi mai mare, întrucât multe dintre persoanele decedate au fost incinerate.

Sper să fie găsit vinovat, ca cei dragi să-și găsească, în sfârșit, liniștea”, a declarat Petra Klein, o femeia care a înființat un grup de susținere a victimelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.