autoturismTrei tineri au încercat să introducă în ţară aur şi valori, ascunse într-un autoturism căutat ca probă în urmărire penală. Poliţiştii de frontieră de la S.P.F. Nădlac au depistat trei cetăţeni români asupra  cărora au fost găsite importante sume de bani şi bijuterii, suspecte că provin din comiterea unei infracţiuni de furt calificat, săvârşit pe teritoriul Norvegiei.
La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetăţeanul român Lucian D., în vârstă de 22 de ani, din judeţul Vâlcea, conducând un autoturism înmatriculat în Marea Britanie. În autoturism se mai aflau ca pasageri Nicuşor B., şi Cristian C., în vârstă de 18, respectiv 34 de ani, tot din judeţul Vâlcea.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii de frontieră au constatat că autovehiculul figurează ca „bun căutat ca probă în procedură penală”, alertă introdusă de autorităţile norvegiene, la data de 14 august. „Autorităţile norvegiene ne-au informat, prin Biroul Sirene, că auto­vehiculul a fost folosit la comiterea unui furt calificat, suspecţii intrând într-o locuinţă, de unde au furat bijuterii, o colecţie de monede şi bani”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei  de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu.
S-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului şi bagajelor personale ale celor trei bărbaţi. În urma acestui control a fost descoperită în trusa sanitară din bagajul numitului Nicuşor B., în două pachete învelite în staniol, suma de 15.300 coroane norvegiene. De asemenea, în autoturism au mai fost descoperite în vasul ştergătorului de par­briz situat sub aripa dreapta faţă a autoturismului, ascunse într-o pungă de plastic, un număr de 30 de bucăţi de bijuterii din material galben de diferite forme în greutate totală de 109,67 grame. Cu ocazia primelor cercetări, numitul Nicuşor B., a declarat că acestea au fost sustrase de el dintr-o locuinţă din Norvegia şi că celelalte două persoane nu aveau cunoştinţă de aceasta.
Autoturismul, banii şi obiectele din metal au fost indisponibilizate pentru continuarea cercetărilor, iar celor trei persoane, poliţiştii de frontieră le-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru infracţiunea de furt calificat.
(C.G.)­

Recomandările redacției