autoturismPoliţiştii de frontieră de la S.P.F. Nădlac au depistat un cetăţean român care conducea un autoturism marca ,,Renault”, care figura în evidenţele Interpol ca „bun căutat ca probă în procedură penală” alertă introdusă de autorităţile germane. În data de 7 iulie, în jurul orei 9.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat cetăţeanul român Mihai F., în vârstă de 19 ani, din judeţul Ialomiţa, conducând un autoturism marca „Renault”, fabricat în 2003.
În autoturism se afla ca şi pasager proprietarul maşinii, cetăţeanul român Sorin A., în vârstă de 31 de ani, din judeţul Ialomiţa. Cu ocazia controlului de frontieră, şoferului i s-a solicitat să prezinte, pe lângă documentele de identitate şi documentele maşinii. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii de frontieră au constatat că autovehiculul figurează ca „bun căutat ca probă în procedură penală”, alertă introdusă de autorităţile germane la începutul anului 2008. „Proprietarul maşinii a declarat că a făcut schimb de autovehicule cu un cetăţean român, el neştiind că acesta face obiectul unei semnalări. Autovehiculul, în valoare de 5.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, până la finalizarea cercetărilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit proprietarului autoturismului actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru infracţiunea de tăinuire la furt, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.
(C.G.)

Recomandările redacției