Un avion militar s-a prăbușit în județul Mureș. Pilotul s-a catapultat

0
368

Un avion militar, MIG 21 LanceR, s-a prăbuşit în judeţul Mureşastăzi 

Avionul efectua un zbor de instrucție și decolase de la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii. Pilotul s-a catapultat, este conștient și acuză dureri lombare. 

A fost solicitat un elicopter SMURD. 

MApN a transmis presei un comunicat în care confirmă prăbușirea aeronavei și starea pilotului, acesta primește îngrijiri medicale la moment: 

„O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Cîmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucție, s-a prăbușit marți, 20 aprilie, în jurul orei 14:30, în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită.  

Pilotul a reușit să execute manevra de catapultare și este în stare stabilă, conștient și cooperant cu echipele de intervenție ajunse la fața locului. 

Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului. 

Vom reveni cu informații, de îndată ce acestea vor fi disponibile”. 

Aeronava s-a prăbușit foarte aproape de baza aeriană. Aceasta este fabricată în Rusia și este foarte veche. MIG-urile aflate în dotarea aviației militare din România au fost fabricate în anii 70-80. În urmă cu două luni, MApN anunța că toate aeronavele de acest tip au intrat în reparații, conform digi24.  

Autoritățile au deschis o anchetă pentru a vedea ce a dus la acest accident aviatic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.