inecatUn elev din Vladimirescu s-a înecat în apele lacului Ghioroc, după ce a făcut baie în lac joi seara şi nu a mai ieşit. Cadavrul a fost găsit ieri, în jurul orei 11.30, de efectivele de scafandri, care îl căutau la faţa locului. Acesta a fost la scăldat la Ghioroc, împreună cu patru prieteni. Când aceştia au ieşit din lac, prietenul lor nu a apărut şi nu a mai fost găsit. Tinerii au alertat autorităţile la apelul de urgenţă 112, în jurul orei 18.30. Efective ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă s-au deplasat de urgenţă la faţa locului, şi l-au căutat până la lăsarea serii.
„Apelul a fost făcut joi seara, în jurul orei 18.30. Un grup de tineri a anunţat că unul dintre ei a dispărut şi că e posibil să se fi înecat în lac. S-a deplasat aseară o echipă de Căutare-Salvare, cu o autospecială, cu barcă şi scafandri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca.
Ajuns la faţa locului, echipajul de intervenţie a constatat faptul că persoanele care au făcut apelul, nu cunoaşteau o zonă probabilă în care băiatul s-ar fi înecat nu cunoşteau cu siguranţă nici dacă acesta s-a înecat sau nu. Prin urmare, s-au executat căutări până la lăsarea întunericului, acestea fiind îngreunate de aria mare de căutare şi vizibilitatea redusă din apă. După lăsarea întunericului, căutările au încetat pentru că nu se caută cu scafandri pe timp de noapte. Ieri dimineaţa, s-a reluat intervenţia de căutare, la ora 08.00 dimineaţa au fost solicitaţi încă doi scafandri, che­maţi din concendiu pentru a ajuta la interveţie. Un echipaj de cinci sca­fandri l-au căutat pe tânăr. Întreaga operaţiune a fost organizată de un ofiţer şi opt subofiţeri, dintre care cinci scafandri. Căutările se extind pe o rază cât mai mare de actiune. Prietenii băiatului au declarat că nu l-au mai văzut de o oră, până la sesizarea autorităţilor. Efectivele ISU l-au caută în tot lacul şi au pătruns până la 13 metri adâncime, însă au declarat că de la patru metri adâncime, nu se mai vede nimic, nici în timpul zilei. Scafandrii au pornit ieri dimineaţă cu o barcă pneumatică pe lacul Ghioroc. Operaţiu­nea a fost una foarte dificilă, deoarece lacul este foarte adânc. Până la urmă, i-au găsit trupul neînsufleţit, pe fundul lacului.
Claudia Gavra

Lasă un răspuns

Recomandările redacției