umanitarÎn urma unui accident petrecut în şcoală, viaţa lui Albert Erwin Căprar s-a schimbat radical. Băiatul de şapte ani care a fost crescut bilingv, vorbeşte limba română şi limba germană, era un copil inteligent, pasionat de şah şi animale. Accidentul petrecut în luna noiembrie 2011 i-a schimbat însă viaţa. De atunci suferă de crize cerebrale. Deşi ia zilnic trei medicamente face mai mult de trei crize pe zi. Reacţiile adverse la medicamente sunt enorme: adoarme la ore, este tot timpul obosit, nu se poate concentra şi este frustrat că nu poate ţine pasul cu colegii.

Din cuprinsul rezultatelor Clinicii Missio pentru copii din Wuerzburg din Germania a reieşit la Albert dovada unei epilepsii focale criptogene cu suspiciune de leziune corticală.

Există o speranţă de a scăpa de suferinţa aceasta, care necesită investigaţii prechirurgicale, constând în video-monitorizare de termen lung, inclusiv imagistica cu rezoluţie înaltă. Investigaţiile se fac doar în centre specializate pentru copii, în străinătate. Desfăşurarea momentană nu poate fi influenţată de medicamentaţie, dezvoltarea lui Albert fiind pusă masiv în pericol“, declară Flavius Alexandru Căprar, tatăl lui Albert.

A fost contactat un asemenea centru, din Vogtareuth – Germania, însă nu a fost rezolvată partea financiară. Din păcate, nu a găsit ecou la Casa de Asigurări de Sănătate, solicitarea finanţării prin formularul E 112.  Investigaţiile costă 35.000 euro conform ofertei de costuri emise de Centrul din Vogtareuth Germania. Internaţional, tariful pentru aceste investigaţii este standard pentru fiecare centru. Această sumă este imposibil de realizat pentru familie.

Soarta lui Albert a sensibilizat rudele, prietenii de pretutindeni, localnicii din Gurahonţ, ajutând fiecare, după posibilităţi. Din păcate, ajutorul nu este suficient şi au nevoie şi de sprijinul celor din jur, pentru a aduna banii necesari pentru investigaţii. Orice sumă este importantă.

Număr de telefon de contact -0745645873. La solicitarea celor dispuşi să ajute, familia pune la dispoziţie, fie prin poştă fie prin e-mail, documente medicale.

Donaţii în Lei: Căprar Flavius Alexandru (tatăl). Număr cont în format iban: RO91CECEC001946268991311. Adresa Poştală pentru donaţii prin mandat poştal sau mandat electronic: Căprar Flavius Alexandru; Str Zarandului nr. 24; 317145 Gurahonţ, judeţul Arad.

Donaţii în Euro: Kreutz Manuela Elfrida. Konto 47387022BLZ79050000 Sparkasse Mainfranken Wuerzburg Germania.

Recomandările redacției