judecataProcurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lipova, prin rechizitoriul din 2 august, au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Alexandru Moraru, pentru săvârşirea  infracţiunii de ucidere din culpă.
Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că în data de 16 aprilie 2012, bărbatul a condus pe DN7, un autoturism marca Mercedes, din direcţia Arad spre Deva. La km 486+300, într-o curbă deosebit  de periculoasă la dreapta, semnalizată corespunzător cu marcaje şi indicatoare rutiere, s-a angajat în depăşirea unei coloane de autovehicule, lovindu-se  de unul dintre autovehiculele care circulau regulamentar din sens opus. În urma accidentului a decedat  B.M., bunica inculpatului. Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Lipova spre competentă soluţionare.
„Facem precizarea că trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal reglementată de codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrarea probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Recomandările redacției