armaMai multe persoane au fost implicate într-un conflict, dintre care o persoană a tras un foc de armă în plan vertical. Un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, aflat în timpul liber, a intervenit pentru aplanarea conflictului.
Jandarmul, în cursul zilei de miercuri, conducea autoturismul proprietate personală pe strada Petru Rareş din municipiu în momentul în care a observat, pe marginea străzii, un grup de persoane implicate într-o altercaţie. Jandarmul a oprit autoturismul şi a intervenit pentru a aplana conflictul. La un  moment dat, unul din cei implicaţi în eveniment a scos un pistol şi a tras un foc de armă în plan vertical. Jandarmul, dovedind mult tact şi stăpânire de sine, i-a precizat bărbatului să lase arma, iar acesta s-a conformat şi a aruncat-o în portbagajul unui autoturism.
Evenimentul a fost sesizat prin apelul unic de urgenţă 112 iar la faţa locului a ajuns un echipaj de poliţie. În prezent se fac cercetări pentru a se stabili împrejurările în care evenimentul a avut loc. „Conflictul a fost aplanat şi nu a degenerat, datorită intervenţiei prompte şi profesioniste a jandarmului. El îşi desfăşoară activitatea în cadrul unei subunităţi de ordine publică fiind jandarm din anul 1999”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, maior Emilia Fînaţă.
Claudia Gavra

Recomandările redacției